16 Temmuz Kurban Bayramı tatiline dahil mi? Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak

TAKİP ET

Kurban Bayramı tatili kaç gün olacak, 15 Temmuz'un resmi tatil olmasının ardından 16 Temmuz da resmi tatile dahil edilecek mi? Kurban Bayramı tatiliyle ilgili hükümetten gelen açıklmalar ve detayları haberimizde okuyun...

Türkiye'de milyonlarca kişi Kurban Bayramı kaç gün olacak, 15 Temmuz'un Perşembe'ye denk gelmesi ve 16 Temmuz'un Cuma olması nedeniyle tati planı yapan insanlar Kurban Bayramı tatilinin 9 mu yoksa 11 gün mü olacağını merak ediyor.

Kulislerlerden gelen son dakika haberlerine göre Kurban Bayramı tatili 16 Temmuz'un da tatil edilmesiyle 11 gün olacak! Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde toplanan kabineden çıkacak kararın bu yönde olması bekleniyor. 

KURBAN BAYRAMI HANGİ GÜNE DENK GELİYOR?

Kurban Bayramı Hicri takvim hesabına göre, Müslümanlar tarafından Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün boyunca kutlanan dinî bir bayramdır.

2021 Miladi Takvime göre ise Kurban Bayramı 20 Temmuz Salı günü başlayıp 23 Temmuz Cuma günü 4. günle birlikte sona erecek. 

KURBAN BAYRAMI TATİLİ 11 GÜN OLURSA SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?

Diğer taraftan kamu görevliler için süreç şu şekilde işleyebilecek,

Kamu görevlileri için 11 günlük izin, 16 ve 19 Temmuz tarihlerinin resmi tatil ilan edilmesiyle gerçekleşebilecek. Ancak bu iki tarihin idari izin olarak belirlenmesi de kamu çalışanlarının 11 günlük iznine imkan tanıyabilecek.



Çalışanlar, 16 Temmuz tarihini yıllık izin olarak kullanarak da bu imkana sahip olabilecek. Ancak bunun için 19 Temmuz tarihinin yarım gün idari izin olarak belirlenmesi gerekecek.

ERDOĞAN'DAN KURBAN BAYRAMI TATİLİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatiline ilişkin "Yapılan toplam aşı sayısı 59 milyona ulaştı. Tüm vatandaşları bayrama kadar aşı olmaya davet ediyoruz. Önümüzdeki dönem aynı sıkıntılara düşmemek için tedbiri elden bırakmamalıyız. Niğde Otoyolu otomobillere yüzde 20, minibüs, otobüs, kamyonlara yüzde 40 indirimli olacak. Köprülerde bayram için uygulanan ücretsiz geçiş cuma gecesi başlayacak. Karayolları Genel Müdürlüğümüzün işletmesindeki otoyollar ve köprülerde bayram vesilesiyle uygulanacak ücretsiz geçişler cuma gece yarısı başlayacaktır. Kurban Bayramı tatili 9 gün olacak." ifadelerini kullandı.