A Milli Takım'da Stefan Kuntz dönemi resmen başladı

TAKİP ET

A Milli Futbol Takımı'nda teknik direktörlük görevine getirilen Stefan Kuntz ile 3 yıllık sözleşme imzalandı. A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz, bu göreve layık görüldüğü için gururlu ve mutlu olduğunu kaydetti.

Türkiye Futbol Federasyonu, A Milli Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörünün Stefan Kuntz olduğunu açıkladı.

Resmi siteden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "TFF Yönetim Kurulumuz, A Millî Takım Teknik Direktörlüğü görevi için Sayın Stefan Kuntz ile anlaşmıştır. İmza töreni 20 Eylül Pazartesi günü saat 15.00'te Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde düzenlenecektir. Türk futbolu için hayırlı olmasını dileriz."

NORVEÇ MAÇI ÖNCESİ TAKIMA ALMAN TEKNİK ADAM

TFF Başkanı Nihat Özdemir, Türk futbolu için yeni bir dönemin başladığını söyledi. Özdemir, "Kan değişikliği futbolun doğal akışında her zaman var. Son dönemde yaşanan süreç üzerine Şenol hocayla görüşmeler yaptık. Karşılıklı mutabık kalarak yolarımızı ayırdık. Ardından değerlendirmeler yaparak Stefan Kuntz isminde karar kıldık. Kuntz futbol anlayışı, kariyeri ve disiplininin yanı sıra Almanya 21 Yaş Altı Milli Takımı'yla 2 şampiyonluk kazandı. Kazanacağı başarılarla Almanya için kayıp, Türkiye için kazanç olacaktır." ifadelerini kullandı.

2022 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Norveç ile yapacakları maçın önemine dikkati çeken Başkan Özdemir, "Kalan 4 maçta, özellikle Norveç müsabakasında tüm ülkemizi milli takım etrafında birleşmeye davet ediyorum. Hep birlikte başaracağız. A Milli Takım her şeyin üstündedir. 20 yıl sonra Dünya Kupası'na katılmayı istiyoruz. İnşallah bunu başaracağız. Her ne skorlar alırsak alalım Kuntz'u ve çocukları tartışma konusu yapmayalım. Kuntz'u yerli-yabancı meselesinin içine çekerek yıpratmayalım. Biz kendisine inanıyoruz ve güveniyoruz. Uzun yıllar beraber çalışmak istiyoruz. Kuntz'un yeni görevinde en büyük yardımcısı sayın Hamit Altıntop olacaktır. Yeni süreçle Hamit Altıntop milli takımlardan sorumlu olacak ve gücünü ortaya koyacaktır. Bizler ile hocamız arasında köprü görevini üstlenecektir." diye konuştu.

STEFAN KUNTZ. GURURLUYUM

A Milli Takım'ın yeni teknik direktörü Stefan Kuntz, bu göreve layık görüldüğü için gururlu ve mutlu olduğunu kaydetti.

Sözlerine "Merhaba Türkiye" diyerek başlayan Kuntz, "Hamit beni aradığında ilk hissettiğim şey gurur oldu. Son derece başarılı Türk Milli Takımı'nın teknik direktörü olacağım için gururluyum ve mutluyum. İşimiz bundan sonra başlayacak. Hepimiz, tüm gücümüzü toplayıp hızla Norveç maçına hazırlanacağız. En kısa sürede tamamen futbola odaklanacağız." şeklinde görüş belirtti.

Nihat Özdemir'e ve Hamit Altıntop'a kendisini bu göreve layık gördükleri için teşekkür eden Alman teknik adam, şunları söyledi:

Teknik direktör dışarıya yansıyan bir yüzdür. Ama iyi çalışmayan bir ekibi olmazsa bu mümkün değildir. Herkesin milli takım arkasında destek olması gerekir. Başkana ve Hamit’e çok teşekkür ediyorum. Almanya Futbol Federasyonu’yla son derece profesyonel şekilde müzakereler yürüttüler. Sert görüşmeler oldu ama adil oldu. Belki de en önemlisi, herkes karşılıklı olarak verdiği sözlere güvenebildi. Benim için bir anlamda evime geri dönmek gibi oldu. Beşiktaş’ta geçirdiğim 1 yıl inanılmazdı.

Bugün bile hayatımda bir yerde hata yaptım mı diye düşündüğümde, Türkiye’den erken ayrıldım derim. O dönemdeki takım arkadaşlarımdan Sergen’i teknik direktör olarak televizyonda gördüğümde kahkahalar attım. Onun teknik direktör olması ve bu kadar başarılı olması nedeniyle saygı duyuyorum. Rıza, Recep, Ertuğrul, Metin çok güzel arkadaşlıklarımın olduğu isimler. Burada teknik direktörlüğe geçme durumum ilk ortaya çıktığında, çocuklarım ve eşim de ‘Biz de seninle Türkiye’ye gelebilir miyiz’ dediler. Yönetim kurulunun bu inancı nedeniyle çok mutluyum. Türk oyuncularının nasıl bir potansiyeli olduğunu biliyorum. Bu oyunculara biraz organizasyon ve yapı kazandıracağız. Ayrıca öyle bir özgüvenimiz var ki, yeniden Türk Bayrağı’na bakarak zaferimizi kutlayacağız. Bana duyduğunuz güven için çok teşekkür ediyorum” açıklamasını yaptı.

ALTINTOP: NE YAPACAĞIMIZI BİLİYORUZ

TFF'nin milli takımlardan sorumlu yönetim kurulu üyesi Hamit Altıntop ise Stefan Kuntz'a güvendiklerini ve Alman teknik adamın başarılı olacağına inandıklarını belirtti.

Kuntz tercihinde kendisine duyulan güven dolayısıyla eski bir milli futbolcu olarak büyük gurur duyduğunu anlatan Altıntop, şunları kaydetti:

"Başkanımıza ve yönetim kurulu üyelerime bana bu sorumluluğu verdikleri için teşekkür ederim. Sorumluluğumun farkındayım. Ancak bunu birikimimle mutluluğa çevireceğimizden emin olabilirsiniz. Zor bir görev. Zoru seviyoruz. Ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Sayın Kuntz'u genç, modern ve taktiksel olarak en üst seviyede oynama hedefiyle tanıtmak istiyoruz. Görevinin bilincinde. Ben kendisiyle istişareler yaptım. Kalitemle ve birikimimle kendisini en iyi şekilde destekleyeceğime söz verdim. Kuntz'un da saha içinde en iyisini yapacağına inanıyoruz. Almanya'da Ümit Milli Takım'da 5 yıl görev aldıktan sonra A takımı hak ettiğine inanıyorum. İkinci vatanında bu şansı kendisine veriyoruz. Kendisine inanıyoruz. O da bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirecektir. Umarım en kısa zamanda çok iyi sonuçlarla ve güzel futbolla buluşmak üzere."
 

a milli takım stefan kuntz a milli takım stefan kuntz kimdir tff stefan kuntz