ABD'de ortalık karıştı, halk sokağa döküldü!

TAKİP ET

ABD'de George Floyd isimli siyahi bir vatandaşın polis tarafından boğazına bastırılarak öldürülmesi infial yarattı. Gazeteci Cüneyt Özdemir sosyal medya hesabından, 'ABD'de çok büyük bir fırtına geliyor...Sokaklarda protestolar var. Sosyal medya kopmuş durumda… Ortalık çok karışacağa benziyor' şeklinde paylaşım yaptı.

ABD'nin Minnesota eyaletinde bulunan Minneapolis kentinde siyahi bir vatandaşın beyaz bir polis tarafından öldürülmesine tepkiler çığ gibi büyüyor. Yaşanan olaya sosyal medya hesabından dikkat çeken gazeteci Cüneyt Özdemir, "ABD’de çok büyük bir fırtına geliyor… Dün bir siyahinin kameralar önünde bir beyaz polis tarafından boynuna basarak öldürülmesinin etkisi çok ama çok büyük olacağa benziyor. Sokaklarda protestolar var. Sosyal medya kopmuş durumda… Ortalık çok ama çok karışacağa beniyor…” şeklinde tweet attı.

"NEFES ALAMIYORUM, BENİ ÖLDÜRME"

ABD’nin Minnesota eyaletinde, polis siyahi bir vatandaşı gözaltına almak istedi. Yere yatırdığı adamın boğazına diziyle baskı uygulayan polis, adamın “nefes alamıyorum” sözlerine aldırış etmeden dakikalarca bu şekilde bekledi. Çevredeki insanların uyarılarına aldırmayan polis George Floyd isimli siyahi adamın ölümüne neden oldu. Olaya neden olan polislerin görevden alındığı duyuruldu. Ancak, yaşanan bu olayın videosu sosyal medyada hızla yayıldı ve halk bir anda sokaklara döküldü. Bazı göstericiler polisle çatıştı. 

Yazar Ahmet Ümit de yaşanan olaya sosyal medya hesabından tepki gösterek şu paylaşımı yaptı: 

"Dünyanın neresinde olursa olsun ırçılık, bütün virüslerden daha tehlikelidir. ve daha hızlı yayılır."

HALK POLİSLE ÇATIŞTI

The Guardian gazetesi yaşanan son gelişmeleri şöyle aktardı:

George Floyd'un polis tarafından öldürülmesinin ardından Minneapolis’te yüzlerce gösterici adalet talebiyle sokaklara döküldü. Bazı göstericiler, George Floyd’un öldürüldüğü kavşakta polisle çatıştı. Videoda Floyd’un, “nefes alamıyorum” ve “beni öldürme” sözlerinin yazıldığı pankartlar dikkat çekti. 

Daha önce de bölgede ırkçı polis katliamlarının yaşandığı, ancak bu kadar kalabalık bir kitlenin sokağa döküldüğünün görülmediği ifade edildi.