ABD'li aktör Alec Baldwin film setinde cinayet işledi

TAKİP ET

Amerikalı film starı Alec Baldwin başrolünde oynadığı filmin setinde görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'i silahla vurarak öldürdü. New Mexico eyaletine bağlı Bonanza Creek Ranch'te çekilen filmin setinde yaşanan olayda 42 yaşında Hutchins hayatını kaybederken filmin yönetmeni Joel Souza yaralandı. Alec Baldwin ise polisteki sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

 ABD'li film yıldızı Alec Baldwin, New Mexico eyaletindeki "Rust" filminin setinde kullandığı kuru sıkı silah ile görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne neden oldu. Film yönetmeni Joel Souza ise yaralandı.

ABD'de "Rust" filminin çekimi sırasında korkunç anlar yaşandı. ABD'li ünlü oyuncu Alec Baldwin'in elindeki kuru sıkı silahın ateş alması sonucu görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ve film yönetmeni Joel Souza'nın yaralandı.

Yaralılar farklı hastanelere kaldırılırken, 42 yaşındaki Hutchins'in tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiği aktarıldı. 48 yaşındaki Souza'nın ise tedavisinin sürüyor.

ALEC BALDWIN'E SUÇLAMA YÖNELTİLMEDİ.

Filmin çekildiği New Mexico eyaletine bağlı Bonanza Creek Ranch'te meydana gelen olayın ardından polisten açıklama geldi. Santa Fe County Şerif Ofisi tarafından yapılan açıklamada, olayda ateşli silah kullanıldığı, silahın ve merminin türünün araştırıldığı kaydedildi.



Soruşturmanın devam ettiği ve Baldwin'e yönelik herhangi bir suçlamada bulunulmadığı vurgulandı. Baldwin'in şerif ofisine gelerek polisle görüştüğü, daha sonra binadan ayrıldığı ifade edildi. ABD medyası, Baldwin'in şerif ofisi önünde gözyaşları içinde görüldüğünü aktardı.

FİLMİN SENARYOSU GERÇEK OLDU

Uluslararası Görüntü Yönetmenleri Birliği, Hutchins'in ölümünün "yıkıcı bir haber" ve "korkunç bir kayıp" olduğunu belirtti.



Ünlü oyuncu Alec Baldwin, filmde kazara birini vuran 13 yaşındaki torununu kaçıran bir dedeyi canlandırıyor. Sette yaşanan ölümün ardından durdurulan çekimlerin kasım ayı başlarında devam edeceği duyuruldu.

ALEC BALDWIN KİMDİR?

Gerçek adı Alexander Rae Baldwin olan ünlü oyuncu 3 Nisan 1958 tarihinde ABD'nin New York eyaletind dünyaya geldi. 63 yaşındaki oyuncu ünlü manken Hailey Baldwin'in de amcası.



İhanet, Beter Böcek, Pearl Harbour, Dick ve Jane İş Başında, Kızıl Ekim, Fast and Furious, İlişki Durumu Karışık gibi filmlerde rol alan oyuncunun son filmi olacak western tarzı çekilen Rust setinde yaşanan kazanın nası meydana geldiği kuru sıkı silahtan çıkan kurşunların nasıl olup da görüntü yönetmeni Halyna Hutchins'in ölümüne ve yönetmen Joel Souza'nın yaralanmasına neden olduğu kriminal inceleme sonucu belli olacak.