ABD'li ünlü aktör Michael Kenneth Williams aşırı doz uyuşturucudan öldü

TAKİP ET

HBO drama serisi olan The Wire'da Omar Little olarak ve Boardwalk Empire'da Albert "Chalky" White karakterleriyle tanınan ayrıca The Road, Inherent Vice, The Night Of, Gone Baby Gone, 12 Yıllık Esaret gibi yapımlarla adını duyuran Michael Kenneth Williams hayatını kaybetti.

Son yılların popüler yapımlarından The Wire'daki 'Omar Little' rolünü canlandıran aktör Michael K. Williams, 54 yaşında hayatını kaybetti.

OTURMA ODASINDA BULUNDU

Ünlü aktör New York City'deki dairesinde ölü bulundu. Williams'ın cansız bedeninin yeğeni tarafından Brooklyn'deki evinin oturma odasında bulunduğu bildirildi.

UYUŞTURUCU ŞÜPHESİ

New York polisinin, dairede uyuşturucu gereçleri bulunması nedeniyle ölüm sebebi olarak aşırı doz ihtimali üzerinde durduğu belirtildi. Adli tıptan konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.



WILLIAMS ÇALKANTILI BİR HAYAT YAŞADI

Williams 1966'da Brooklyn'de doğdu. Güney Carolina'dan Afroamerikan babaya ve Nassau'dan Bahamalı anneye sahiptir. Brooklyn'de büyüyen Williams daha sonra George Westinghouse Career and Technical Education High School'a katıldı. Kendisinin DNA analizine göre soyu Sierra Leone'de yaşayan Mende insanlarından gelmektedir. Bazı gençlik sorunlarından sonra New York'ta National Black Theatre'ye kaydoldu.

Williams ilk başta ilaç şirketinde çalışmaya başladı. Ancak, Janet Jackson's Rhythm Nation 1814'dan esinlenerek ve ailesinin ısrarlarına rağmen dansçı olarak kariyerini sürdürmek için okulu ve işi bıraktı.

Ara sıra evsiz kaldığı yıl esnasında iş için dansçı şirketlerini ziyaret etti. Kym Sims'in Too Blind To See It adlı videosunda arka plan dansçısı olarak işe başladı ve George Michael, Madonna gibi çeşitli sanatçıların videolarına ve turlarına eşlik etti. Ayrıca 1994'te Crystal Waters'in teklisi 100% Pure Love'da koreografide bulundu.

İlk rolü sonrası Tupac Shakur tarafından keşfedildikten sonra 1996'da Bullet filminde yine Shakur ile birlikte High Top olarak oynadı.

Ayrıca Williams kendisinin 25. yaş günü kutlaması sırasında New York'taki Jamaika Caddesi'nde bir bar kavgasında aldığı yüzündeki büyük jilet yarası ile de bilinir. İmzası haline gelen yarası çeşitli müzik videolarında oynama tekliflerinin gelmesi ve fotoğrafçı David LaChapelle'e modellik yapmasıyla sonuçlandı.

Wiliams, aktör American Civil Liberties Union'da elçi olarak görev yapıyordu.