ABD'ye bir şok da dünyaca ünlü hacker grubundan geldi!

TAKİP ET

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahi vatandaş George Floyd'un öldürülmesinin ardından başlayan protestolar ülke çapına yayınlarak büyük bir isyana düştü. Son olarak adını bütün dünyaya duyuran hacker grubu Anonymous da polis telsizlerini ele geçirerek isyana destek verdi.

ABD’de isyan büyüyor. Son olarak dünayca ünlü hacker grubu Anonymous da isyana dahil oldu. ABD hükümetini eleştiren grup polis teşkilatının telsizlerini ve internet sitelerini hackledi.

ABD’de bütün ülkeye yayılan isyanlar büyüyor. Son olarak ABD hükümetini yayınladığı video ile tehdit eden dünyaca ünlü hacker grubu Anonymous, polis telsizlerini hackleyerek protestolara destek verdi. Ülkenin birçok şehrinde Ulusal Muhafızlar konuşlandırılırken sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

“ATACAĞIMIZ ADIMLARI BEKLEYİN”

Sosyal medyadan bir video yayınlayan hacker grubu ırkçı polis şiddetine yönelik tehditte bulunmuş ve 'GeorgeFloyd'u öldüren polislerle ilgili gerekli adımlar atılmazsa bizim atacağımız adımları bekleyin diyerek uyarmışlardı.

TELSİZ VE İNTERNET SİTELERİ HACKLANDİ

Anonymous'un bu tehdidinden sonra Minneapolis polis teşkilatının telsiz ve internet sitelerini hackledi.

BİR VİDEO YAYINLADILAR

28 Mayıs'ta, Facebook'ta Anonymous'a ilişkin bir sayfada, grubun sembolü Guy Fawkes maskesi takan birinin sesi değiştirilmiş şekilde konuştuğu bir video yayımlanmıştı. 'Halkın kendilerini emniyette tutmayı vaat eden bir teşkilatın yolsuzluk ve şiddetine maruz kalmasının canına tak ettiğini' belirten anlatıcı, 'polisin suçlu iktidar sınıflarının iradesini hayata geçirmek için var olduğunu' ifade etmişti.

“SUÇLARINIZI DÜNYAYA İFŞA EDECEĞİZ”

"Maalesef sizin yolsuzluğa batmış teşkilatınızın adaleti yerine getireceğinize inanmıyoruz, o yüzden işlediğiniz çok sayıda suçu dünyaya ifşa edeceğiz" diyen anlatıcı, şöyle devam etmişti:

"George Floyd'un canavarca öldürülmesi, eyaletinizdeki polis memurlarının yanlış eylemleriyle ölüme sebebiyet verdikleri vahim vakaların uzun listesinden oluşan buzdağının sadece görünen kısmı."

Video grubun siber saldırı işareti olan "Bizi bekleyin" sloganıyla bitmişti.