Ali Babacan'dan Erdoğan'a 'ekonomi' yanıtı

TAKİP ET

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, TRT canlı yayınında Türkiye ekonomisi hakkında açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı eleştirdi. Babacan, 'Vatandaşın ekonomik tablosuyla iktidarınki çok farklı. Bugün 'biz bize yeteriz' deniliyor ama yetmiyoruz' dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Fox Tv'de gündeme ilişkin konuştu. Erdoğan’ın TRT canlı yayınında ekonomiye dair söylemlerini eleştiren Babacan, “Vatandaşın ekonomik tablosuyla iktidarınki çok farklı. Biz vatandaşla irtibat halindeyiz vatandaşın hissettikleri ile iktidarın söyledikleri birbirine uymuyor” dedi.

Ayasofya’nın yeniden ibadete açılması tartışmalarına da değinen Babacan, “Hükümet iç siyasette ne zaman sıkışsa Ayasofya tartışmalarına sığınıyor. İç siyasette yine sıkıştılar” ifadelerini kullandı.

Ali Babacan’ın açıklamaları:

"Ekonomiyi anlamak için en iyi yol vatandaşa sormaktır. Ekonomiyi en iyi onlar özetler. Yoksa ne resmi istatistiklerden ne resmi rakamlardan bunu anlayamazsınız. Hele hele bugünlerde Türkiye’nin bu şartlarında hiç mümkün değil.

Türkiye’nin genel tablosu sıkıntılı ve tabi ekonomide de sıkıntılarımız var. Ama sanki bu sıkıntılar koronavirüs ile ilişkilendiriliyor. Bu salgın öncesi de ekonomimizde sıkıntılar vardı.

Salgın öncesinde tarihinde ilk kez genç işsizlik yüzde 27’ye ulaşmıştı. Salgın öncesinde Merkez Bankası’nın rezervleri erimişti. Yıllardır biriktirilen yedek akçe bir günde harcanıp bitirilmişti. Bankalarımız sıkıntılıydı. Bütçeler daralmıştı.

Türkiye’nin kredi notu arka arkaya defalarca düşürülmüştü. Merkez Bankası gibi ekonominin önemli kurumlarına güven kalmamıştı. Türkiye’nin itibar ve güven sorunu yaşadığı bir dönemde bu salgın başladı. Dolayısıyla bunun ekonomi üzerine etkileri kaçınılmaz.