Altaylı, Ak Partili isme ateş püskürdü!

TAKİP ET

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, bugünkü köşe yazısında, canice katledilen Zeynep Şenpınar hakkında skandal bir paylaşım yapan, Ak Parti İstanbul Meclis üyesi Hamdullah Avras'a sert tepki gösterdi.

Fatih Altaylı, Muğla’da erkek arkadaşı tarafından canice öldürülen Zeynep Şenpınar hakkında skandal sözlere imza atan Hamdullah Avras’a, "Adını ağzıma alarak ağzımı pisletemem. Buna oy veren kadınlarda hiç mi izan yok, hiç mi kadınlık onuru yok!" şeklinde tepki gösterdi.

Zeynep Şenpınar, uzun süredir şiddet gördüğü sevgili milli boksör Selim Ahmet Kemaloğlu tarafından katledildi. Ak Partili belediye meclis üyesi Hamdullah Avras, yaşanan acı olayın ardından skandal bir paylaşım yaptı. Avras’ın o paylaşımı:

“Dikkat edin son yıllarda soysal medyada özellikle Zeynep Şenpınar benzeri kadın ölümleri gündeme getiriliyor. Hikaye aynı; özgürlük düşkünü bir kadın ve gayrimeşru yaşantısı içinde geçen bir ölüm hikayesi. Sizce bu tesadüf mü, yoksa maksatlı yapılan bir algı yönetimi mi? Edep yahu” 

“AĞZIMI PİSLETMEM”

Fatih Altaylı, bu skandal paylaşıma, bugünkü köşe yazısında tepki gösterdi. "Adını ağzıma alarak ağzımı pisletemem. Buna oy veren kadınlarda hiç mi izan yok, hiç mi kadınlık onuru yok!" ifadelerini kullanan Altaylı yazısındaki ilgili kısım şu şekilde:

“ÖLDÜRENİ DEĞİL, ÖLENİ SUÇLUYOR”

“Bir genç kadın, sevgilisi tarafından göğsüne saplanan bıçak ile öldürülüyor. Anası, babası, kardeşleri, dostları, sevenleri olan 23 yaşında gencecik bir kadın. Ve adını ağzıma almayı ağzımı pisletmek olarak gördüğüm bir belediye meclis üyesi öldüreni değil de öleni pespaye bir tonda suçluyor.

“PİS CİNAYETİ YAŞAM TARZINA BAĞLIYOR”

Bu pis cinayeti yaşam tarzına bağlıyor ve normalleştiriyor. Utanmadan, arlanmadan. Sanki onun göstermeye çalıştığı sözde muhafazakarlığa uygun yaşam tarzındaki kadınlar asla şiddete ve cinayete maruz kalmıyormuş gibi.

“BU AŞAĞILIK ZİHNİYETİ BİLİYORUZ”

Bu kafalar bize yabancı değil. Bu aşağılık zihniyeti biliyoruz ve tanıyoruz. Ama merak ettiğim bir şey var. Buna oy veren kadınlarda hiç mi izan yok, hiç mi kadınlık onuru yok!”