Android 10'da mesajlaşmak için keşfedilen gizemli özellik şaşırttı

TAKİP ET

Google'ın Android 10 adıyla duyurduğu yeni mobil işletim sistemi, pek çok önemli yeniliği de beraberinde getirdi.

Google'un Android Q resmi adıyla Android 10, birçok konuda önemli iyileştirmeler getiriyor. Halen Android Pie’ı almayan birçok cihaz bulunuyor ancak yine de Android 10 birçok yeniliği beraberinde getirdi.



Son olarak aktif hale gelen Android 10 Beta güncellemesinde beyaz çizgiler sayesinde kullanıcılara hangi yönlere doğru kaydırma hareketleri yapabilecekleri gösterilirken, diğer yandan işletim sisteminde karanlık modu tercih edenler için karanlık açılış animasyonu kullanıma sunulmuş durumda.

BAZI MESAJLAŞMA UYGULAMALARINDA DEVREYE GİRİYOR

Android 10 işletim sistemine yeni bir özelliğin eklendiği ortaya çıktı. Bazı mesajlaşma uygulamalarından gelen bildirimlerde devreye giren bu özellik, doğrudan hatırlatıcılar oluşturulmasını sağlıyor.

Kullanıcılardan gelen bildirimler doğrultusunda özelliğin şu an için sadece Google Pixel telefonlarda bulunduğu öğrenildi.



Webtekno'nun aktardığına göre, Android 10'un yeni özelliği kullanılarak Telegram ya da WhatsApp gibi uygulamalardan gelen bazı mesajlar üzerine hatırlatıcılar oluşturulabiliyor fakat özellik her mesajlaşma uygulamasında deneyimlenemiyor. Özelliğin kapsamının genişleyip genişlemeyeceği şu an için bilinmiyor.

Google yeni özellikle ilgili henüz herhangi bir açıklama yapmadı.