Anneler Gününde çiçekçiler açık mı?

TAKİP ET

Dünyada farklı günlerde kutlanan ve ülkemizde her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanmasına karar verilen Anneler Günü, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde bu yıl da evlerde geçiriliyor. Annelerimizin iyi hissetmeleri için dile getirilen güzel sözler, salgın kabusunu bir nebze olsun unutturuyor. Ölmüş anneler için Anneler Günü sözleri mesajları şiirleri de içimizi burkuyor.

Dünyada farklı günlerde kutlanan ve ülkemizde her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanmasına karar verilen Anneler Günü, koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler çerçevesinde bu yıl da evlerde geçiriliyor. Annelerimizin iyi hissetmeleri için dile getirilen güzel sözler, salgın kabusunu bir nebze olsun unutturuyor. Ölmüş anneler için Anneler Günü sözleri mesajları şiirleri de içimizi burkuyor...
ANNELER GÜNÜ NEDEN KUTLANIYOR?
Antik Yunanlıların, Yunan mitolojisindeki birçok tanrının annesi olduğuna inanılan Rhea şerefine verdikleri senelik ilkbahar festivali kutlamaları, tarihteki ilk Anneler Günü kutlaması olarak kabul ediliyor. Antik Romalılar ise ilkbahar festivallerini Hz. İsa'nın doğumundan 250 sene öncesinden ana tanrıça Kibele onuruna kutluyordu. Modern çağda ise ilk Anneler Günü kutlaması ABD'de başladı. Anna Jarvis'in kaybettiği kendi annesi için 1908'de başlattığı anma günü, 1914'te ABD Meclisi'nin verdiği onayın ardından ülke çapında kabul gördü.
ÇİÇEKÇİLER AÇIK MI?
Anneler Günü ülkemizde her yıl mayıs ayının ikinci pazar günü kutlanıyor. Bu yıl ise 9 Mayıs 2020 Pazar gününe denk geliyor. Koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tam kapanma dolayısıyla vatandaşların sokağa çıkması kısıtlandı fakat Anneler Günü'ne özel olarak çiçekçilerin hizmet verdiğini belirtelim. 10.00-17.00 saatleri arasında fiziki olarak açık olacak çiçekçi dükkanları, 10.00-23.59 saatleri arasında evlere servis yapabilecek.