Arda Güler'e 'Bir gün Fenerbahçe'nin yıldızı olacaksın! Arda Güler kimdir?

TAKİP ET

Fenerbahçe camiası Arda Güler'in genç yaşına rağmen takımda ortaya koyduğu performansı konuşuyor. Arda Güler'in sahada ortaya koyduğu yetenekleri taraftarın ve oyuncu arkadaşları başta olmak üzere teknik direktör Vitor Pereira'nın takdirini kazandı.

Arda Güler kimdir, Arda Güler kaç yaşında, Arda Güler nereli, Arda Güler Fenerbahçe'ye nasıl geldi? İşte Arda Güler'le ilgili merak edilen soruların cevapları...



FENERBAHÇE'NİN YILDIZI ARDA GÜLER OLACAK

Fenerbahçe'nin Arjantinli futbolcusu Jose Sosa'dan 16 yaşındaki futbolcu Arda Güler'e, "Fenerbahçe tutkunu biliyorum, bunlar futbolda normal şeyler, ileride de çok yaşayacaksın. Çalışmaya devam et, bir gün bu takımın yıldızı olacaksın" dedi.

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında Helsinki ile oynanan karşılaşmadaki frikik pozisyonu ile ilgili gündeme gelen Sosa ve Arda ikilisi maçın ardından sabah kahvaltıda buluştu. Samimi sohbette Arda’ya kendi tecrübelerini aktaran Sosa, "Siz bu takımın geleceğisiniz, siz oynadığınız sürece abileriniz olarak biz çok mutlu oluyoruz. Önünüzde çok uzun bir futbol kariyeri var ve o frikiği atacak çok maçların olacak" dedi.



Arda da pozisyonda frikik kullanmak istemesinin hayallerinden ötürü olduğunu ve asla Sosa’ya saygısızlık etmek istemediğini Arjantinli futbolcuya iletti. Avrupa arenasının kulüp için öneminin farkında olduğunu dile getiren genç oyuncunun bu sözleri, Sosa tarafından anlayış ve sempatiyle karşılanarak, "Ben seni tanıyorum, Fenerbahçe tutkunu biliyorum, bunlar futbolda normal şeyler, ileride de çok yaşayacaksın. Çalışmaya devam et, bir gün bu takımın yıldızı olacaksın" diye konuştu.

ARDA GÜLER KİMDİR?

Fenerbahçe'nin Antalyaspor ile oynadığı zorlu karşılaşmada Kim Min Jae'nin yerine giren ve Miha Zajc'ın golünde asisti yapan Arda Güler kimdir? UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Helsinki ile oynanan zorlu karşılaşmada gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çeken Arda Güler, Antalyaspor maçında da göz doldurdu.

FENERBAHÇE SON DAKİLARDA KAZANDI

Fenerbahçe, Süper Lig’in 2. haftasında Antalyaspor’u Miha Zajc ve Enner Valencia’nın golleriyle 2-0 mağlup etti.

Süper Lig’in 2. haftasında Fenerbahçe, Antalyaspor’u Miha Zajc ve Enner Valencia’nın golleriyle 2-0 mağlup etti. Müsabakanın 89. dakikasında 16 yaşındaki futbolcu Arda Güler’in pasını ceza sahası önünde alan Miha Zajc takımını 1-0 öne geçirirken, 90+2. dakikada ise savunma arkasına atılan topta kaleciyle karşı karşıya kalan Mesut Özil, topu Valencia’ya aktarırken Ekvadorlu futbolcu topu boş kaleye göndererek takımının ikinci golünü kaydetti. Müsabakanın sonunda sarı-lacivertli taraftarlar futbolcuları tribünlere çağırdı.



Fenerbahçe'nin Ocak 2021'de profesyonel sözleşme imzaladığı Arda Güler 25 Şubat 2005'te Ankara'nın Altındağ ilçesinde dünyaya geldi.

2014 yılında Gençlerbirliği altyapısına katılan Arda,gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. 2018'e kadar Başkent ekibinde forma giyen genç yetenek, Şubat 2019'da Fenerbahçe'ye katıldı. 14 yaşında Fenerbahçe'ye katılan Arda, Elit Akademi Ligi U14'te 21 maçta 12, Elit Akademi Ligi U15'te 13 maçta 5, Elit Akademi Ligi U16'da 6 maçta 1 gol, Fenerbahçe U19'da 22 maçta 10 gol, 7 asistle oynadı. Arda bu performansından sonra A takıma yükseldi.

 

arda güler kimdir arda güler fenerbahçe arda güler nereli arda güler arda güler kaç yaşında