Atatürk Anıtkabir'de ölümünün üzerinden geçen 83. yılında anıldı

TAKİP ET

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü nedeniyle Anıtkabir'de resmî tören düzenlendi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıl dönümü için Anıtkabir'de resmî töreni düzenlendi. Tören, saat 08.45'te devlet erkanının Aslanlı Yol'da yürüyüşüyle başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyette; TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi üyeleri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yüksek yargı organlarının başkanları, kuvvet komutanları ve siyasi parti temsilcileri yer aldı.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı, saat 09.05'te Atatürk’ün mozolesi önünde saygı duruşunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti. Burada Anıtkabir Özel Defteri'ni imzalayan Erdoğan, deftere şunları yazdı:



"Aziz Atatürk, zatıalinizi vefatınızın 83. seneidevriyesinde bir kez daha rahmetle yad ediyoruz. Kurduğunuz ve bizlere emanet ettiğiniz Cumhuriyetimizi, müstevlilerin emellerine dahil olan bedhahlara rağmen büyütmeye, kalkındırmaya, bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı yapmaya devam ediyoruz. Eğitim, sağlık, güvenlik, sanayi başta olmak üzere her alanda elde ettiğimiz tarihi başarılarla 2023 hedeflerimize kararlılıkla ilerliyoruz. Ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin bekasına, necip milletimizin birliğine, dirliğine ve kadim değerlerine kastedilmesine asla izin vermeyeceğiz. Ruhun şad olsun."
Devlet töreninin ardından Anıtkabir, halkın ziyaretine açıldı.

ULU ÖNDER ATATÜRK İÇİN HAYAT 1 DAKİKA DURDU

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün vefatının 83. yıldönümünde, tüm yurtta bir dakika süreyle hayat durdu.

Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatını kaybettiği saat 09:05’te tüm yurtta sirenler çaldı, trafik durdu. Ankara Kızılay Meydanı’nda, vatandaşlar araçlarından indi ve sirenlerle birlikte saygı duruşunda bulundu.



Anıtkabir’in önünde, resmi törenlerin tamamlanmasını ve Atatürk’ün mozolesine çıkmayı bekleyen vatandaşlar da sirenlerin çalması ile birlikte, ellerindeki bayraklarla birlikte saygı duruşuna geçti.  

Ankara Atatürk Bulvarı üzerinde büyükelçilik yerleşkeleri önünde de saygı duruşu yapıldı. Slovakya Cumhuriyeti Büyükelçisi Ján Pšenica, elçilik çalışanları ile birlikte saygı duruşunda bulundu.

İstanbul’da da işlek caddelerde sirenlerle birlikte bir dakika boyunca trafik durdu. Bazı sürücüler ise araçlarının kornalarına basarak, siren seslerine eşlik etti.

 

mustaf kemal atatürk anıtkabir mustafa kemal atatürk 10 kasım 10 kasım törenleri recep tayyip erdoğan anıtkabir