Ayasofya'nın geleceğini şekillendirecek duruşma sona erdi!

TAKİP ET

Ayasofya'nın statüsüne ilişkin Danıştay'da gerçekleşen duruşma bitti. 15 gün içinde açıklanacak mahkeme kararından sonra Ayasofya müze olarak kalacak ya da yeniden camiye dönüştürülecek.

Türkiye'de uzun yıllardır Ayasofya'nın statüsü tartışılıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan topu Danıştay'a atmıştı. Herkesin merakla beklediği, Danıştay'da bugün görüşülen duruşma sona erdi. Mahkeme kararını 15 günde içinde açıklayacak. Kararın ardından Ayasofya müze olarak kalmaya devam edecek ya da yeniden camiye dönüştürülecek.

İstanbul'un fethinin 567. yıldönümünde Fetih Suresi okunması sonrası "Ayasofya ibadete açılacak mı?" sorusu yeniden gündeme geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son söz için yargıyı işaret etti ve kurmaylarına hukuki başvuruların başlaması yönünde talimat verdi.

"DANIŞTAY'IN KARARINI BEKLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TRT ortak yayınında "Bu ülkenin dinamiklerinde tutuşan yanan bir şey var. Öyleyse şu anda biz hukuk devleti olarak Danıştay'ın kararını bekliyoruz. Karardan sonra atılması gereken adım neyse ona göre gereken adımlar atılır" demişti.

AYASOFYA'NIN AKIBETİ 15 İÇİNDE BELLİ OLACAK

Ayasofya'yı müzeye dönüştüren Bakanlar Kurulu Kararının iptali için Danıştay'a açılan dava görüldü Danıştay'dan yapılan bildiride, kararın 15 gün içinde açıklanacağı duyuruldu. Yüksek Mahkemenin vereceği karara göre Ayasofya yeniden ibadete açılabilecek ya da müze olarak kullanılmaya devam edecek.