Bahar Korçan neden öldü Ünlü modacı Bahar Korçan kimdir?

TAKİP ET

2016 yılında yumurtalık kanseri teşhisi konan Türkiye'nin başarılı moda tasarımcılarından olan Bahar Korçan'dan üzen haber geldi. Sinema filmlerine ve televizyon dizilerine kostüm tasarımcılığı da yapan usta moda tasarımcısı Bahar Korçan İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Moda tasarımcısı Bahar Korçan tedavi gördüğü hastanede 57 yaşında hayatını kaybetti. Bahar Korçan'ın ölüm haberi moda dünyası başta olmak üzere sinema ve dizi dünyasında da üzüntüye neden oldu.

Bahar Korçan'ın ölüm haberi sonrası herkes Bahar Korçan kimdir sorusunu sormaya başladı. Yıllardır moda sektörünün içinde olan usta tasarımcı Bahar Korçan, pek çok defileye imza atmış, sektörün önde gelen mankenleri Deniz Akkaya, Merve İldeniz, Ayşe Hatun Önal, Tülin Şahin, Özge Ulusoy gibi isimlere tasarladığı elbiseleri giydirmiştir. Ünlülerin modacısı olarak da tanınan Bahar Korçan, 57 yaşındaydı.
 


ŞENAY DÜDEK: TANIDIĞIM EN NAZİK İNSANDI

Bir dönemin tanınmış magazin gazetecisi ve televizyoncusu Şenay Düdek Twitter'dan Bahar korçan'ın ölüm haberi üzerine üzüntüsünü dile getiren bir mesaj paylaştı. Düdek, "Yazılı ve görsel medyada aktif hayatımda, tanıdığım EN KİBAR, EN NAZİK, GÜZEL KALPLİ, YETENEKLİ ŞAHANE Bİ İNSANDI! ÜNLÜ TASARIMCI VE MODACI Bahar Korcan! Haddim değil amma melek olup uçtu! Nur içinde yat #BaharKorcan Uzun süredir kanserle mücadele ediyordu!" mesajı paylaştı.

BAHAR KORÇAN KİMDİR?

Bahar Korçan, 1992’de İstanbul Tekstil ve İhracatçıları Birlikleri'nin düzenlediği yarışmayı kazanarak ismini duyurdu. 1993 yılında Türkiye’nin ilk moda tasarım ofisini açtı. 1999 yılında İstanbul Moda Günleri’nde En İyi Tasarımcı seçildi.

O dönemde Modern Dans Topluluğu ve Ankara Devlet Opera ve Balesi’nin yanı sıra Tarkan, Sezen Aksu, Yonca Evcimik ve Demet Akbağ gibi sanatçıları giydirdi. Moda Tasarımcıları Derneği'nin başkanlığını yaptı.

 

bahar korçan kimdir bahar korçan neden öldü bahar korçan öldü bahar korçan haber bahar korçan yumurtalık kanseri