Barış Terkoğlu'ndan Bilal Erdoğan'a hodri meydan! Canlı yayında bomba açıklamalar

TAKİP ET

Büyükada İskelesi'nde yaşananlarla gündeme gelen TÜGVA, AKP'li belediyeler ve bakanlıklar tarafından yapılan tahsis işlemleri ve kamu ihaleleri ile biliniyor. TÜGVA, aynı zamanda İBB'den en çok yardım alan dernekler arasında olduğu ileri sürüldü. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Barış Terkoğlu, birbirine benzer çok sayıda dernek ve vakıf olduğunu vurgulayarak hepsine birden Bilal Erdoğan vakıfları diyorum ifadelerini kullandı.

Büyükada İskelesi’nde yaşananlarla gündeme gelen TÜGVA, AKP’li belediyeler ve bakanlıklar tarafından yapılan tahsis işlemleri ve kamu ihaleleri ile biliniyor. TÜGVA, aynı zamanda İBB'den en çok yardım alan dernekler arasında olduğu ileri sürüldü. Yaşanan gelişmeleri değerlendiren Barış Terkoğlu, birbirine benzer çok sayıda dernek ve vakıf olduğunu vurgulayarak hepsine birden Bilal Erdoğan vakıfları diyorum ifadelerini kullandı.

Terkoğlu “Sanki sarı sarı pulcukların üzerinde yüzen Donald amca gibi Bilal Erdoğan’ın yüzdüğü sanki vakıflar denizi var. Bu TÜGVA aynı zamanda devletin vergi muafiyeti sağladığı bir vakıf, Vakfın Başında Enis Eminoğlu diye bir vakıf başkanı var. Ama Vakfın yüksek istişare kurulu üyeleri içerisinde Bilal Erdoğan var. Tevfik Göksu var. Böyle böyle Bilal Erdoğan’ın hep bir yerinde bulunduğu çevresindeki yakın insanların yönetime serpildiği bir vakıflar denizi var” dedi.

Gençler üzerinde ideolojik bir dönüşüm gerçekleştirmeye çalışıyorlar çıkışını yapan Terkoğlu, “Bu TUGVA da bu dönüşümün bir aracı. Sadece burası değil, Kuzguncuk’taki Boğaza sıfır iskelenin de üst katı 2 bin 500 liraya bunlara verilmiş. Moda’daki iskele de aynı şekilde verilmiş. Bu kendi şahsi malınız olur kaça kiraya verirseniz verin; ama bu kamu malı. Boğaza sıfır mekânları komik rakamlara kiraya veriyorsanız hukuku geçin ahlaki ve etik olarak tartışmamız gereken bir durum ortaya çıkıyor. Bilal Erdoğan gelsin karşıma buraların fiyatını tartışalım” diye konuştu.