Bayram namazı camilerde kılınacak mı?

TAKİP ET

Bu yıl Ramazan Bayramı'nın tam kapanmaya gelmesiyle birlikte bayram namazının kılınıp kılınmayacağı en çok merak edilen konular arasında oldu. Bayram namazı camilerde kılınacak mı? Sorusuna Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan açıklama geldi.

Bu yıl Ramazan Bayramı’nın tam kapanmaya gelmesiyle birlikte bayram namazının kılınıp kılınmayacağı en çok merak edilen konular arasında oldu. Bayram namazı camilerde kılınacak mı? Sorusuna Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’tan açıklama geldi.
Ramazan Bayramı yaklaşırken birçok konu da araştırılmaya başlandı. Bunlar arasında bayram namazı kılınacak mı, yasak mı sorusu da yer alıyor. Diyanet İşleri Başkan Ali Erbaş, özel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunurken bayram namazı yasak mı, camilerde kılmak serbest mi konusuna netlik kazandırdı.  Diyanet İşleri Başkanlığı, resmi internet sitesinden İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Trabzon ve il il bayram namazı saatleri paylaşıldı. 13 Mayıs Perşembe günü idrak edilecek olan Ramazan Bayramı'nda sabah erken saatlerde uyanarak bayram namazı eda edecek olan kişiler bayram namazı saat kaçta sorusuna yanıt aramaya başladı.
ERBAŞ: BAYRAM NAMAZLARINI KILACAĞIZ
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kendisine yöneltilen "Bayram namazı kılınacak mı, var mı?" sorusuna ilişkin flaş bir yanıt verdi. Hazırlıkların yapıldığını belirten Ali Erbaş, bayram namazı camilerde kılınacak mı konusuyla ilgili şunları söyledi; Başkan Erbaş, camilerde bayram namazının kılınacağını ifade ederek, "Cemaatimize, hocalarımıza çok teşekkür ediyorum. Salgın tedbirlerinin en güzel uygulandığı mekanlar camilerimiz oldu. Cemaatimiz, tedbirler noktasında çok düzenli hareket etti. Bu tedbirlere riayet ederek inşallah bayram namazlarımızı kılacağız. Kardeşlerimizin titizlikle tedbirlere uyarak, kimseye zarar vermeden kısa zaman içerisinde bayram namazını kılıp evlerine dönmelerini buradan tavsiye ediyorum. " ifadelerini kullandı.
 

bayram namazı