Berat Albayrak neden istifa etti? Bomba istifa yorumu

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak neden istifa etti? İstifasına gelen ilk yorumlar? İşte Berat Albayrak istifasının perde arkasında yaşananlar…

Instagram hesabından yaptığı açıklama ile istifa eden Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıklamasındaki imla hataları dikkat çekti. Bakan Albayrak’ın ekonomideki kötü gidişatın ardından görevden alınacağını öğrenmesinin ardından metni hızla yazmış olabileceği iddia edildi. Albayrak’ın istifadan döndürülmesi için ikna çabalarının sürdüğü söyleniyor.


Öte yandan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak hakkında partisinin grup toplantısında söylediği sözler yeniden gündeme geldi.
İşte Akşener’in “Bir yol ayrımındasın Sayın Erdoğan... Ya milletini seçip gerekeni yapacaksın ya da damadını seçip ilk sandıkta gideceksin” çıkışından istifanın gelmesi dikkat çekti.


CHP'li Muharrem İnce de Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa ettiği iddiasıyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.


"Yetmez ama Evet. Sıra sende!" diyerek isim vermeden AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslenen Muharrem İnce'nin tweeti şöyle:
"Ekonomiyi batıranların sağlık sorunu gerekçesiyle Instagram üzerinden istifa ettiği günlere şahitlik ediyoruz. Yetmez ama Evet. Sıra sende!" dedi


Diğer taraftan sosyal medya haberle yıkılırken bir kullanıcı dikkat çeken paylaşımda bulunarak “berat Albayrak 5 yıl önce göreve geldiğinde 4.53 TL olan dolar, bugün -sorumlusu olduğu ekonomideki sorunlardan değil de sağlık sorunlarından dolayı istifa ettiğinde- 8.52 TL. Asıl bize geçmiş olsun” yorumunda bulundu.


Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak neden istifa etti? İstifasına gelen ilk yorumlar? İşte Berat Albayrak istifasının perde arkasında yaşananlar…