Berberoğlu kararı deprem etkisi yarattı!

TAKİP ET

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in milletvekilliklerinin düşürülmesi gündeme bomba gibi düştü. 3 vekilin de haklarında kesinleşmiş hapis cezaları bulunduğu için 3 ismin de haber girme ihtimalleri bulunuyor.

CHP Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Milletvekili Musa Farisoğulları ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in milletvekillikleri düşürülmesinin ardından karara tepkiler büyüyor. Haberin ardından CHP Genel Merkezi'nden basın açıklmalası yapan Enis Berberoğlu, kararın kendisi için sürpriz olmadığını belirterek "Önümüzdeki günlerde kalan 18 aylık cezamı yatmak üzere cezaevine teslim olacağım" dedi.

ENİS BERBEROĞLU'NUN AÇIKLMASI:

"Zaten çıktığım günden itibaren 'Bu bir teneffüs' dediğim için bu karar bana hiçbir şekilde sürpriz olmadı, şaşkınlık yaratmadı. Çünkü Türkiye'de, benim çıktığım günden bu güne demokrasi koşullarında bir değişiklik yok. Dolayısıyla bana da isabet edecek bir demokrasi piyangosu beklemek fazla saflık olur. Gördüğünüz üzre bu açıklamayı CHP Genel Merkezi'nde yapıyorum. Zaten genel başkanımızın geçen hafta ifade ettiği gibi 'Demokrasi için bir bedel ödenecekse bunu önce CHP'liler öder.' Bende bu bilinçteyim. Ve bu vicdan rahatlığıyla mecliste yaptıklarım ve yapamadıklarımdan dolayı hepinizden helallik istiyorum. 5 yıl müddetle, belki siyaset yasağı uygulanacağı için karşınızda olamayacağım. Ama bilin ki her zaman CHP'liyim, CHP'li kalacağım." 

KILIÇDAROĞLU'NDAN SERT TEPKİ

CHP’den karara ilk yorumlar çok sert oldu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından, partisinin İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesine ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesi, içinde yaşadığımız 20 Temmuz sivil darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok sayılmasıdır. Adaleti, hakkı ve hukuku sağlamak için demokrasi mücadelesine devam edeceğiz" ifadesini kullandı.

MUHARREM İNCE: DEMOKRASİYE DARBEDİR

Milletin seçtiği temsilcilerinin saray talimatıyla ve AKP yargısı eliyle haksız, hukuksuz bir şekilde Milletvekilliklerinin düşürülmesi millet iradesine, demokrasiye açıkça darbedir. Ne yaparlarsa yapsınlar Demokrasi için mücadele edenler kazanacak.

GÜRSEL TEKİN: AĞIR BİR SALDIRIDIR

“Değerli yol arkadaşım Sn. Enis Berberoğlu'nun milletvekilliği Anayasa Mahkemesi'nin inceleme süreci devam etmesine rağmen düşürüldü. Bu demokrasiye karşı açık bir Saray darbesi, milli iradeye ve hukukun üstünlüğüne yönelik ağır bir saldırıdır. Sandıkla gelen sandıkla gider diyenler kayyumlarla, kumpas davalarla, partizan yargıyla milli iradeye saldırmaya, demokratik rejimin nefesini kısmaya devam ediyor. Ne yapsalar boş. Demokrasi mücadelesi kazanacak, Türkiye kazanacak” değerlendirmelerinde bulundu.



ÖZGÜR ÖZEL: MİLLET İRADESİNE KUMPASTIR

Saray'dan gelen talimatla #EnisBerberoğlu ve iki HDP'li milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesi millet iradesine kumpastır. Yargıya da yasamaya da talimatı veren aynı tek adamdır. Saray rejimiyle kuvvetler birliği yaratılmış, demokrasi ortadan kaldırılmıştır.