Bilal Erdoğan'dan çok konuşulacak TÜGVA çıkışı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yönetim kurulunda yer aldığı TÜGVA ile ilgili son dönemde dile getirilen iddialara Erdoğan'dan cevap geldi. Katıldığı bir etkinlikte konuşan Bilal Erdoğan, "Siz karışık kuruşuk bir iş yapıyor musunuz bırakın onlar çatlasın" dedi.

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, Çorum Belediyesince inşa edilen Türkiye'nin ilk oba konseptli gençlik kampının açılışını gerçekleştirdi. Erdoğan açılışta TÜGVA ile gündeme getirilen iddialara da cevap verdi. Uzmanlık alanının Avrupa olduğunu söyleyen Erdoğan, "İleride Avrupa diye bir şey kalmayacak" dedi.

"ONLARI KISKANÇLIKTAN ÇATLATIN"

Erdoğan, kendisini "TÜGVA burada, ağabeyinin yanında" sözleriyle karşılayan TÜGVA üyeleriyle sohbet edip, hatıra fotoğrafı çektirdi.

Öğrencilere, "TÜGVA ile uğraşıyorlar, neden biliyor musunuz?" diye soran Erdoğan, "Siz TÜGVA'da karışık kuruşuk, abuk sabuk bir şey yapıyor musunuz? Niye uğraşıyorlar sizinle? Niye işlerine gelmiyor? Kıskanıyorlar değil mi? O zaman daha da başarılı olun. Onlar da kıskançlıktan çatlasın." ifadelerini kullandı.



NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında yer aldığı, Türkiye Gençlik Vakfı'nın (TÜGVA), vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddia edildi. Devlet içinde kadrolaşmaya gittiği öne sürülen TÜGVA'nın bir süre, Gülen Cemaatinin terör örgtü kapsamında yargılanmasına en önemli delil kabul edilen ByLock benzeri bir program kullandığı da öne sürüldü. TÜGVA için usulsüz bina tahsisleri yapıldığı da iddia edildi. Yurt dışında yaşayan ve belgeleri eski bir TÜGVA çalışanının kendisine ulaştırdığı söyleyen gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabından, kadrolara yerleştirilenlere ilişkin oluşturulan dosyaları paylaştı. TÜGVA'dan iddialara, "belgeler sahte" yanıtı geldi.

BYLOCK BENZERİ PROGRAM KULLANDILAR

Cihan, kendisine belgeleri gönderen kişinin, TÜGVA'nın bir dönem ERP adı verilen, ByLock benzeri bir programı kullandığını, telefona indirilen programda kayıtlı herkesin kişisel bilgilerinin yer aldığını, programın çökmesiyle milyonlarca kişinin bilgilerinin bilinmez ellere geçtiğini aktardığını da yazdı. Cihan, bu kişinin, "Bu program nüfus sistemine bağlıydı. Kişinin TC'sini yazınca tüm bilgileri çıkıyordu. Ben de zaten o zaman vakıftan ayrılma kararı verdim" dediğini aktardı.