Bilim Kurulu Üyesi açıkladı: Korona salgınında ikinci dalga bekliyoruz

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, salgının yeniden yükselebileceğini, özellikle önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında koronavirüs salgınının yeniden risk oluşturabileceğini söyledi.

Korona salgınının etkisi Türkiye'de giderek azalmaya başladı ancak ikinci bir dalga korkusu yaşanıyor. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, salgının yeniden yükselebileceğini, özellikle önümüzdeki sonbahar ve kış aylarında koronavirüs salgınının yeniden artabileceğini ifade etti.

SONBAHAR VE KIŞ AYLARINA DİKKAT ÇEKTİ

Haber Global yayınına konuk olan Alpay Azap, soğuk havanın virüsün yayılma hızını arttıracak koşulları oluşturduğunu belirterek, “Havaların soğumasıyla tam da onların seveceği, daha kolay bulaşabileceği bir ortam oluşuyor. Bu nedenle bu virüste de biz sonbahar ve kış aylarında ikinci bir artış bekliyoruz.” şeklinde konuştu. 

KORONAVİRÜSÜ SOĞUK HAVAYI SEVER

Havaların soğumasıyla birlikte korona riskinin yeniden kendini göstereceğini söyleyen Azap, Koronavirüsü, girp ve nezle yapan virüsleri gibi kapalı, iyi havalandırılmayan ortamları severler. Soğuk havayı severler ve ultraviyole ışınlarından da hiç hoşlanmazlar” dedi.