Bitcoin fiyatı neden 9 bin 200 doların altına düştü? Kısa zamanda Bitcoin yükselir mi?

TAKİP ET

Twitter'da ve Bitcoin'de olağanüstü anlar yaşandı. Kripto para piyasalarının merkezi durumundaki Twitter'daki büyük hesaplar bir bir ele geçirildi! Olay kripto para ile de sınırlı kalmadı. Elon Musk'ın hesabı bile ele geçirildi! Twitter'dan yapılan ilk açıklamada, "Olayın farkındayız. Soruşturuyor ve sorunu düzeltmek için adımlar atıyoruz" denildi. Yaşanalar sonrası Bitcoin'de sert bir düşüş yaşandı. Bitcoinle ilgili peki perde arkasında neler oluyor?

Twitter’da ve Bitcoin’de olağanüstü anlar yaşandı. Kripto para piyasalarının merkezi durumundaki Twitter'daki büyük hesaplar bir bir ele geçirildi!



Olay kripto para ile de sınırlı kalmadı. Elon Musk'ın hesabı bile ele geçirildi! Twitter'dan yapılan ilk açıklamada, "Olayın farkındayız. Soruşturuyor ve sorunu düzeltmek için adımlar atıyoruz" denildi. Yaşanalar sonrası Bitcoin'de sert bir düşüş yaşandı. Bitcoinle ilgili peki perde arkasında neler oluyor?

Twitter'daki kripto para topluluğu, Bitcoin hesaplarının birbiri ardına ele geçirilmesi ile çalkalanıyor. Önce, önde gelen kripto para borsası Binance’in hesabı ele geçirildi. Hemen ardından hesaptan takipçilerin sahte “hediye Bitcoin kampanyasına yönlendirildiği bir link paylaşıldı. Binance’in CEO’su Changpeng Zhao, kendi kişisel hesabından herkesi Binance hesabını rapor etmeye ve burada paylaşılan hiçbir linki tıklamamaya çağırdı.

BINANCE SALDIRININ İLK AYAĞI OLDU



Ancak olay Binance’in hesabı ile sınırlı kalmadı. Binance’ten sonra CEO Changpeng Zhao’nun hesabı da ele geçirildi. Aynı şekilde Zhao’nun hesabından da sahte kampanyaya yönlendirme yapıldı. Olaylardan ABD merkezli kripto para borsası Gemini de nasibini aldı. Dolandırıcılar, Winklevoss kardeşlere ait olan borsanın resmi hesabına da erişim sağladı. Bu hesaptan da tüm diğer hesaplarda olduğu gibi yatırımcıların Bitcoin’lerini çalmayı hedefleyen bir siteye link verildi.

HACKERLAR COIN PİYASANIN HESAPLARINI TEK TEK İNDİRDİ



Hacker’ların ele geçirdiği son hesap Gemini’nin hesabı da değildi! Bu borsanın ardından bir başka önde gelen kripto para borsası KuCoin’in hesabına da yetkisiz erişim sağlandı. Daha sonra tüm bunlara kripto para alanındaki en büyük medya organı CoinDesk, Litecoin’in kurucusu Charlie Lee, Tron’un kurucusu Justin Sun, Tron’un resmi hesabı, Ripple, Elon Musk ve Twitter CEO’su Jack Dorsey’e ait Cash App de eklendi.

ELON MUSK'UN HESABI DA BITCOIN SALDRIISININ HEDEFİ OLDU

Tesla’nın CEO’su, ünlü girişimci Elon Musk’ın Twitter hesabı da bu dalgadan nasibini aldı. Musk’ın hesabından paylaşılan ve insanların hediye alabilmeleri için Bitcoin göndermelerinin istendiği Bitcoin adresine dakikalar içinde 4.18 BTC gönderildi. Bu BTC’lerin toplam değeri mevcut fiyatlarla 38 bin 500 dolar ediyor.

BITCOIN 9 BİN 200 DOLARIN ALTINA DÜŞTÜ

CoinMarketCap verilerine göre lider kripto para birimi Bitcoin 9 bin 138 dolardan işlem görüyor. Türk lirası ile bu bir bitcoin'in 62 bin 209 liradan işlem gördüğü anlamına geliyor.

Birkaç zamandır 9 bin 200 – 9 bin 350 dolar bandında konsolide olan BTC, günlük grafikte aşırı satım bölgesinde fiyatlanıyor. BTC’de 9 bin 220 dolarlık desteğin kırılmasıyla beraber 9 bin 150 doların altına bir gerileme yaşandı. Analistler kripto para biriminde bir sonraki seviyenin 9 bin 70 dolar olabileceğini dile getiriyor.



Popüler teknik analist Aayush Jindal’a göre BTC’de 9 bin dolar ve 8 bin 800 dolarlık alanlarda önemli birkaç destek bulunuyor. Jindal ayrıca fiyatın yükselişe geçmesi için 9 bin 300 ve 9 bin 400 dolarlık zorlu dirençleri aşması gerektiğini dile getiriyor.

BITCOIN YÜKSELİŞ TRENDİNE GİRERSE ÖNÜ ALINAMAZ!

Lider kripto para biriminin, yükselmesine dair senaryolarda Jindal, direnç seviyesi olarak 9 bin 250 dolar, 9 bin 300 dolar ve 9 bin 500 dolarlık seviyeleri gösteriyor. Eğer kripto para birimi pozitif bir çıkış yakalarsa, ciddi bir ralli başlatabilir.

Popüler analist Josh Rager ise bir anket düzenledi. Rager, “BTC’nin 9 bin 200 dolarlık alana daha fazla tutunacağından emin değilim. Eğer bu seviye kırılırsa sizce düşüş mü yaşanır yükseliş mi?” ifadelerini kullandı.