Bodrum'da koronavirüs paniği! 34 lise öğrencisi karantinaya alındı

TAKİP ET

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi'nde bir lisedeki sınıfta iki öğrencinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine öğrenciler evlerine gönderildi, 34 öğrenci ve bazı öğretmenler karantinaya alındı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’nde bir lisede, aynı sınıftaki iki öğrencinin test sonucunun pozitif çıkması üzerine öğrenciler evlerine gönderildi, 34 öğrenci ve bazı öğretmenler karantinaya alındı.

Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Yalıkavak Mahallesi’ndeki Halil İbrahim Adnan İper Lisesi’ndeki bir sınıfta iki öğrencinin test sonuçlarının pozitif çıkması üzerine öğrencilerin ve bazı öğretmenlerin bugün öğle saatlerinden itibaren evlerine gönderilerek karantinaya alındığı belirtildi.

Öğrenci ve öğretmenlerin iki gün evlerinde kalacağı, ardından test yaptırmak için ilgili kurumlara yönlendirileceği ve öğrencilerin iki hafta uzaktan eğitim yapacağı açıklandı.

SON 24 SAATTE 358 BİN KORONAVİRÜS TESTİ YAPILDI

Türkiye'de son 24 saatte 358 bin 251 Kovid-19 testi yapıldı, 27 bin 259 kişinin testi pozitif çıktı, 203 kişi yaşamını yitirdi.

18 yaş üstü nüfusta ikinci doz aşı uygulananların oranı yüzde 79,60, birinci doz aşı yapılanların oranı yüzde 89,78 olarak gerçekleşti.

18 YAŞ VE ÜZERİ HATIRLATMA DOZUNU BUGÜNDEN İTİBAREN YAPTIRABİLECEK

İki doz BioNTech aşısının üzerinden 6 ay geçen 18 yaş ve üzeri, hatırlatma dozunu bugünden itibaren yaptırabilecek. Aşılama, istenilen aşıya göre uygulanacak.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, bir önceki gün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında toplandı. Video konferans yöntemiyle yapılan toplantının ana gündem maddesi üçüncü doz BioNTech aşısı oldu.

 

koronavirüs aşısı koronavirüs vaka sayısı bodrum karantina sağlık bakanlığı hatırlatma dozu sağlık bakanlığı aşı randevusu alma