Boğaziçi Üniversitesi'nden yeni rektör kararı! O isim kim olacak?

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sürpriz kararıyla görevden alınan Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu'nun yerine kimin nasıl geleceği merak konusu oldu. Üniversite akademisyenleri ve çalışanları konuyla ilgili açıklama yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Melih Bulu, Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile görevden alındı. Rektörlüğe vekaleten; Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyesi Prof.Dr. Mehmet Naci İnci atandı.

Yaşanan gelişmeler sonrasında Boğaziçi Üniversitesi'ne yeni rektörlük görevine kimin geleceği merak konusu oldu.
 

Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri: "Güven oyunu alamamış bir rektör aday adayını kabul etmeyeceğiz" açıklaması yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi bileşenleri, Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevinden alınmasının ardından YÖK'ün yeni rektör başvuruları için ilan açtığı hatırlatarak, "Güven oyunu alamamış bir rektör aday adayını kabul etmeyeceğiz" ifadelerini kullanarak yeni rektör için aranılan kriteri kamuoyuna deklare etti.
 
Boğaziçi Üniversitesi'ndeki akademisyenler, öğrenciler, mezunlar ve üniversite çalışanları, YÖK’e başvurularını gönderecek olan tüm rektör adayları için Temmuz 29/30 tarihlerinde elektronik ortamda bir güven oylaması yapılacağını duyurdu.

Açıklamada, "Boğaziçi Üniversitesi Bileşenlerinin güven oyunu alamamış bir rektör aday adayını kabul etmeyeceğiz, atanması halinde ise direnişimizi bitirmeyeceğiz." ifadesi kullanıldı.
 

boğaziçi üniversitesi boğaziçi üniversitesi rektör prof.dr melih bulu