Bülent Arınç'tan AKP'yi zora sokacak hamleler gelecek iddiası: "Sarayı ve Erdoğan'ı rahatsız edecek"

TAKİP ET

Gazeteci Sabahattin Önkibar, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu görevinden istifa eden ancak AK Parti'den henüz istifa etmeyen Bülent Arınç'a ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu. Arınç'ın iktidarı zorlayan açıklamalarının devam edeceğini söyleyen Gazeteci Sabahattin Önkibar, 'Arınç AKP'den kesinlikle istifa etmeyecek. İhraç edilmek için zemin arayacak hatta bizzat bu zemini inşa edecektir" dedi.


Gazeteci Sabahattin Önkibar, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu görevinden istifa eden ancak AK Parti'den henüz istifa etmeyen Bülent Arınç'a ilişkin dikkat çeken iddialarda bulundu. Arınç'ın iktidarı zorlayan açıklamalarının devam edeceğini söyleyen Gazeteci Sabahattin Önkibar, “Arınç AKP’den kesinlikle istifa etmeyecek. İhraç edilmek için zemin arayacak hatta bizzat bu zemini inşa edecektir" dedi.

MHP’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ya bizimlesin ya da Bülent Arınç restini çektiğini ifade eden Önkibar, “Erdoğan Arınç’ı feda etmiştir. Arınç daha öncede aynı çıkışları yapmış ancak Erdoğan bu şekilde bir tutum sergilememişti. Son çıkışta Erdoğan âdete Arınç’ı topa tuttu. MHP bu konuşmaları koşul haline getirmese Arınç’a hiçbir şey olmayacaktı. AB ve ABD’ye verilen Arınç üzerinden mesajı MHP anında okudu ve ya ben ya o dedi” şeklinde konuştu. 

Arınç'ın iktidarı zorlayan açıklamalarının devam edeceğini söyleyen Gazeteci Sabahattin Önkibar, 
“Arınç AKP’den kesinlikle istifa etmeyecek. İhraç edilmek için zemin arayacak hatta bizzat bu zemini inşa edecektir. Arınç’ın Erdoğan’a gönül koyduğu kırıldığı kendi ifadeleriyle sabittir. “Bahçeli dava arkadaşım diye Alaattin Çakıcı’yı sahiplenirken, Recep Tayyip Erdoğan beni sahiplenmedi, oysa bizim Erdoğan’la olan arkadaşlığımız Bahçeli’nin Çakıcı ile olan arkadaşlığından çok çok eskidir. Ben Cumhurbaşkanın Bahçeli’nin Çakıcı’yı sahiplenmesi gibi beni de sahiplenmesini beklerdim”şeklindeki bu yorumu bizzat Erdoğan’a kızdığını gösterir” dedi. 

Önkibar “Bülent Arınç Düz bir AKP üyesi olarak yoluna devam edecek lakin hem gazete ve televizyonlarda hem de sosyal medya mecralarında Sarayı ve Erdoğan’ı çok daha rahatsız edecek açıklamalar yapacaktır. Bu açıklamalar AKP içinde de sıkıntılara yol açacaktır. Arınç’ın AKP içindeki varlığı bundan sonra adeta canlı bomba misalidir. Arınç konuştukça bundan sonra sarayın kalbi küt küt atacaktır. Erdoğan bu açıklamalar karşısında zorlanacaktır. Bu nedenle yakın bir gelecekte Arınç’ın AKP’den kopması muhtemeldir ki bu dediğim gibi istifa şeklinde olmayacak. İhraç şeklinde olacaktır. Arınç’ın AKP’den ihraç edilmesi ise sadece AKP’de milletvekili olan oğlunun bu partiden ayrılması demek olmayacaktır. Aynı zamanda çok sayıda vekilinde bu partiden ayrılmasına vesile olacaktır. Arınç’ın orta vadede Abdullah Gül ile birlikte olması ve Ali Babacan’ın DEVA partisine katılması kuvvetle muhtemeldir. Bülent Arınç sayfası AKP’de böyle kapanacaktır. Arınç ilerleyen zamanlarda AKP’yi zora sokacak yeni hamlelerine de dikkatinizi çekmek istiyorum” dedi.