Çalışma Bakanı Vedat Bilgin: Gençler yurt dışına kaçmak için değil gezmeye gidiyor

TAKİP ET

Türkiye'den son dönemde artan yurt dışına genç beyin göçüyle ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, teşhis koydu. Bilgin, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili en ufak bir endişe duymadığını söyleyerek "Gençlerimiz yurt dışına kaçmak için değil gezmek için görüp tanımak için gidiyor" dedi. Bilgin'in açıklaması sosyal medyada gündem oldu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “‘Gençler Türkiye'den kaçmak istiyorlar’ diye bakmamak lazım. Gençler dünyayı tanımak istiyorlar. Dünyayı tanıyacak bilgiye ve donanıma sahipler" dedi.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu'nun (TİSK), Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) Teknoloji Merkezi'nde "İşimizin Yarını" ana temasıyla düzenlediği ‘Ortak Paylaşım Forumu'nun üçüncüsü yapıldı. “Çalışma hayatının Davos’u” olarak nitelendirilen Ortak Paylaşım Forumu'na katılan Vedat Bilgin, burada yaptığı konuşmada, sendikal örgütlenme ve yurt dışına giden gençlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Bilgin, şunları söyledi

TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNE DAİR HİÇBİR ENDİŞE DUYMUYORUM

Geleceğe dair en büyük güvencemiz gençlik. Şu anda Türkiye'nin yurt dışında doktora yapan 30 bin genci var. Dünyanın en iyi üniversitelerine gidip orada bir Türk gencine rastlarsanız. Bunlardan endişe duymamak lazım. Dönenler, oralarda kalanlardan daha çok. Türkiye, eski Türkiye değil. Genetik biyoloji alanında uzmanlık yapmış biri, eskiden döndüğünde çalışacak yer bulamazdı. Genetik laboratuvarı yoktu. Şimdi ülkemizin her alanda yatırım yapmış işletmeleri, üretim tesisleri ve laboratuvarı var. Yurt dışına gitme hevesi, eğitimli gençlerde daha fazla. Gençlerdeki bu arzunun olması doğal. 'Türkiye'den kaçmak istiyorlar' diye bakmamak lazım. Gençler dünyayı tanımak istiyorlar. Dünyayı tanıyacak bilgiye ve donanıma sahipler.

BAKAN BİLGİN'İN AÇIKLAMALARI TWİTTER'DA GÜNDEM OLDU

Çalışma Bakanı Vedta Bilgin'in gençlerimi yut dışına kaçmıyor gezmeye gidiyor açıklaması Twitter'da pek çok kullanıcının tepkisini çekti. Gençler Vedat Bilgin'in açıklamalarının Türkiye gerçekleriyle örtüşmediğini söyledi. 

Bazı sosyal medya kullanıcıları da Bakan Bilgin'in açıklamasına, "sayın #vedatbilgin biz okumuş öğrenciler ülkeden kaçmak istiyoruz. dünyayı tanımak tabii ki isteriz ama önceliğimiz kendimize rahat bir yaşam bulacağımız ülke bulmak. mesela ben sivil havacılık bölümünde bi öğrenciyim ama Türkiyede çalışmayı asla düşünmüyorum daha iyi hayat için" yorumları yaptı.