CHP infaz kanunu için AYM'ye ikinci başvuruyu yaptı! Siyasi mahkumlar serbest mi kalacak?

TAKİP ET

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaştıktan sonra yürürlüğe giren yeni infaz paketi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından esastan iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne 2. kez götürüldü. Yaklaşık 90 bin mahkumun cezaevlerinden tahliye edilmesinin yolunu açan paket bazı mahkumların kapsam dışı kalmasına neden olmuştu

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yasalaştıktan sonra yürürlüğe giren yeni infaz paketi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından esastan iptal edilmesi için Anayasa Mahkemesi'ne 2. kez götürüldü. Yaklaşık 90 bin mahkumun cezaevlerinden tahliye edilmesinin yolunu açan paket bazı mahkumların kapsam dışı kalmasına neden olmuştu.

"DOĞRU BULMUYORUZ"

CHP, Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) infaz kanununun esas yönünden iptali için 2. kez başvuru yaptı. AYM önünde açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, "İnsanların düşüncelerini söylediği için tutuklanmasını ve hükümlenmesini, bunların terörle ilişkilendirilmesini doğru bulmuyoruz" dedi. Başvuru dilekçesi saat 15.45'te CHP Grup Başkanvekili Altay tarafından yüksek mahkemeye sunuldu. Altay, başvuru dilekçesinin tesliminin ardından AYM önünde yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

CHP HANGİ SUÇLARIN KAPSAMA ALINMASINI İSTİYOR?

Biz herkes için uygulanan indirimde terörle mücadele kanununun 7. maddesinin 2. fıkrasına girenlerin de yararlanmasını istedik. TCK'nın 314. maddesinin 3. fıkrasından ceza alanların da denetimli serbestlikten yararlanmasını istedik. TCK'nın 220. maddesinin 6,7 ve 8. fıkrasından hüküm giyenlerin de yararlanmasını istedik.

"TÜRKİYE'DE NEDEN BU KADAR TERÖR SORUŞTURMASI AÇILIYOR?"

"Yani fikirlerini Twitter, Facebook yoluyla yayanlar da yararlansın dedik. Mitinge katılma, toplantı yapma, kitap yapma, hatta basılmamış kitaptan ceza alanlar bu indirimden yararlansın dedik. Hırsızın yararlandığı indirimden gazeteci de yararlansın dedik.

"Türkiye'de neden bu kadar terör soruşturması açılıyor merak ediyoruz. Batı'da üç şekilde açılıyor. 1, yapılan iş silahlı terör faaliyetini övüyorsa. 2, Konuşma sonrası toplumda açık bir tehdit oluşturursa terör suçu sayılır. 3, yapılan iş terörün amacını meşru gösteren bir hal içeriyorsa.