Cumhur İttifakının ortağı Bahçeli: MHP'nin esas konumu muhalefettir

TAKİP ET

Cumhur İttifakı'nın kilit ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, demokrasi ve muhalefet vurgusu yaptı. Bahçeli, Cumhur İttifakı'nın ortağı da olsa aslında MHP'nin bulunduğu konumun muhalefet olduğunu söyledi. Bahçeli, 'İktidar her rejimde olur ancak muhalefet sadece demokrasilerde olur' dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli Cumhur İttifakı'ndaki konumuyla ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Demokrasilerde muhalefetin iktidardan daha mühim bir mevkii olduğunun altını çizen Bahçeli, "İktidar her rejimde, her sistemde bulunmak durumundadır, muhalefet ise yalnızca demokrasilerde mevcuttur. " diye konuştu.

"MHP CUMHUR İTTİFAKI'NIN ORTAĞI OLSA DA..."

Devlet Bahçeli, ittifaktaki muhalefet rolüne ilişkin sözlerine şöyle devam etti:

Milliyetçi Hareket Partisi Cumhur İttifakı’nın bir ortağı olsa da işlevi ve üstlendiği demokratik sorumluluğu muhalefettir, bunun yanı sıra TBMM’de denge ve denetleme göreviyle mesuldür.

Muhalefet etmek, her yapılana kulp takmak, her adımı kundaklamak demek değildir.
Demokrasilerde muhalefet görevi, iktidara karşı meşru ve hukuki vasıtalarla, bir program ve ahlaki sınırlar dahilinde yerine getirilir, buna karşılık ülkeye, millete, milli meselelere muhalefet muhbirliktir, müfritliktir, münafıklık alametidir.

Türkiye’de görev yapan 10 ülkenin büyükelçisi tarafından ortaklaşa açıklanan 18 Ekim muhtırasının henüz külleri soğumadan, mahiyeti farklı olsa da, aynı maksada hizmet gayesiyle şimdi de Kılıçdaroğlu karşımıza çıkmıştır.