Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Gençlerle video konferans buluşması' dislike rekoru kırdı

TAKİP ET

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrencilerle video konferans yöntemiyle buluştuğu görüşmede ilginç olaylar yaşandı. Yayında Erdoğan'a tepki gösteren öğrenciler sandık mesajı verdi. Anlık olarak yayına yorum yapabilen kullanıcılar, bir süre sonra YKS'nin ertelenmemesine tepki gösterdi. Yorumlar kapatılırken 6 saatte dislike rekoru kırdı.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) öncesinde öğrencilerle video konferans yöntemiyle buluştuğu görüşmede ilginç olaylar yaşandı. Yayında Erdoğan'a tepki gösteren öğrenciler sandık mesajı verdi. Anlık olarak yayına yorum yapabilen kullanıcılar, bir süre sonra YKS’nin ertelenmemesine tepki gösterdi. Yorumlar kapatılırken 6 saatte dislike rekoru kırdı.

6 SAATTE 180 BİN DİSLİKE

Erdoğan’ın gençler ile yaptığı canlı yayında organize bir şekilde #OyMoyYok yazılı yorumlar gelmeye başladı. Bunun ardından dislike kampanyası başlatan gençler; 6 saat içerisinde 180 binden fazla dislike ile tepkilerini gösterdi. Erdoğan’ın yayını Türkiye’de dislikle rekoru kırdı.

YORUMLAR KULLANICILARA KAPATILDI

Yayın içerisinde birçok genç, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştü. Görüşme süresinde pandemi, eğitim sistemi ve daha birçok konudan söz edildi. Bir süre sonra gençler; Erdoğan’dan sınavı ertelemesini talep etti. Talebe ilişkin herhangi bir yanıt gelmeyince, gençler tepkilerini yorumlarda dile getirdi. Binlerce olumsuz yorumun – mesajın gelmesinin ardından; iki dakika içerisinde yorum bölümü yeniden kapatıldı.

YouTube yayınında başlayan kampanya Twitter’a taşındı Twitter'da kampanya başlatan öğrenciler, YKS'nin Covid-19 salgınına rağmen ertelenmemesini #OyMoyYok etiketiyle protesto etti. Binlerce kez paylaşım alan etiket, kısa sürede Twitter gündeminde birinci sıraya oturdu.

CHP'Lİ İSİMLERDEN KAMPANYAYA DESTEK

Kampanyaya siyasi isimlerden de destek geldi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Z kuşağının Kimseye eyvallahı yok Kimseden korkusu yok. Helal Olsun!!!” ifadeleriyle kampanyaya destek verdi.

CHP'li Muharrem İnce de  'disslike' ile protesto edilmesi hakkında sosyal medyadan dikkat çeken bir paylaşım yaptı. İnce, "Gençler bu kadar “dislike” vermeyin internetin fişini çekerler sonra" diyerek sansürlere göndermede bulundu.