Cumhurbaşkanına canlı yayında suflör ve prompter desteği iddiası

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CNN türk canlı yayınında söyleyeceklerini prompter aracından okuması dikkat çekti. Erdoğan'a ayrıca canlı yayında gazetecilerden suflör desteği de geldi. İşte o anlar...

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gündeme dair gelişmeleri Kanal D-CNN TÜRK ortak yayınında değerlendirdi.

Erdoğan'ın yaptığı konuşmalarda bir noktaya bakarak konuşması prompterdan okuduğunu düşündürdü. Öte yandan yayın esnasında Erdoğan'a fısıldayarak sufle verilmesi dikkat çekti.

 


CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, Erdoğan'ın gazetecilerin sorularını yanıtladığı CNN Türk ve Kanal D ortak yayınına ilişkin attığı tweet'inde "Prompterlar, fısıldamalar havada uçuşuyor. Topluma ısrarla bir başarı var havası yansıtılmaya çalışılıyor ancak olmuyor olmuyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki günlerde Türkiye'deki sosyal medya uygulamaları konusunda bir çalışma yapılacağını söyledi. Erdoğan, "Ben sosyal medyaya olumlu bakmıyorum doğru dürüst düşünmeyi engelliyor. Aklıselimlerin hedefini saptırtıyor" dedi.

"ÇOK FARKLI YÖNLERE EVRİLİYOR"

Erdoğan sosyal medya ile ilgili düşüncelerini şu şekilde özetledi:

Sosyal medyaya hiç olumlu bakmıyorum, Meclis’in açılması ile birlikte bir çalışmanın yapılması gereğine inanıyorum. Aklıselimlerin hedefini saptırtıyor bunlar. Dürüst doğru bir şeyi düşüneceğiniz yerde maalesef yalan yanlış haberlerle vatandaşlarımız çok farlı bir yöne evriliyor.

RTÜK neyle uğraşacak. ABD’de Twitter olayı nelere vesile oldu. Türkiye’de ofisimiz var diyorlar ama yalan söylüyorlar, Türkiye’de görevlendirdiğin bir elemanı yok ofis açacaksın, açmadığınız zaman bedelini ödeyeceksiniz. Bu noktadaki çalışmalarımızı Meclis’in açılması ile birlikte takipçisi olarak yürütmemiz gerektiğine inanıyorum..

"SANATÇILAR GİRİŞİMİ"

Onların mesleği sanat. Hangi sanatsa sanatlarını icra etsinler, biz de onların başarı oranına göre saygı duyalım. Ama kalkıp da erken seçimmiş, şu andaki başkanlık sistemi doğru değilmiş, o bizim işimiz. Ömrümüzü bu işe verdik, siz anlamazsınız o işten.

Hiçbir dijital mecra hukuktan azade değildir. Onlar da gereği gibi bunun bedelini ödeyecektir. Takma isimlerin arkasına saklanarak kişilere iftira, hakaret edilmesine, milli-manevi değerlere küfredilmesine, ayaklanma çağrılarına hiçbir şekilde müsaade etmeyiz, yargı sistemimiz de müsaade etmez.

İtibar suikastı, hedef gösterme, ne ararsan bunlarda var. Planlı, programlı olduğu çok bariz olan bu tür kampanyalarla halkımız tahrik edilmeye çalışılıyor.