Davutoğlu'ndan bomba itiraf: Keşke yapmasaydım

TAKİP ET

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, gazeteci Murat Yetkin'in sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Başbakan olduğu dönemde 'keşke yapmasaydım' ve 'İyi ki yapmışım' dediği iki konu olduğunu ifade etti. 

AK Parti’den ayrıldıktan sonra yoluna Gelecek Partisi’ni kurarak devam eden Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, gazeteci Murat Yetkin’e samimi itiraflarda bulundu. Davutoğlu, düşünce özgürlüğü konusundaki vaatlerini neden başbakanlığı döneminde yapmadığı sorusuna, Türkiye tahayyülünün de değiştiği yanıtını verdi. Bir de “keşke yapmasaydım” ve “İyi ki yapmışım” dediği iki konu olduğunu söyledi.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, “Diyelim ki yeniden başbakan oldunuz, önceliğiniz ne olacak?” sorusunu Ahmet Davutoğlu, “Düşünce özgürlüğü. Çünkü Türkiye’de fikrini söylediği, yazdığı için kimsenin takibata uğramaktan çekinmemesi lazım. Ayrıca düşünce serbestçe ifade edilemiyorsa herhangi bir sorunun objektif bir şekilde tespiti dahi yapılamaz. Mahkemelerin de bağımsız ve tarafsız karar alacağı ortamı sağlamak mecburiyetindeyiz” sözleriyle yanıtladı. 

Yetkin’in, “Peki bunları neden başbakanken yapmadınız?” demesi üzerine Davutoğlu, “Sıkıntılar vardı” diye karşılık verdi.

KEŞKE YAPMASAYDIM DEDİĞİ ŞEY

Murat Yetkin’ın internet sitesi yetkinreport.com‘daki haberde, Ahmet Davutoğlu, “Keşke yapmasaydım” dediği konunun 12 Eylül 2015’deki AK Parti Kongresinde tek liste olarak çıkacak adayların (Erdoğan’ın talimatıyla) çoktan hazırlanmış olduğunu görünce, bunu kabullenmiş olması. Davutoğlu o süreci şu sözlerle anlatıyor: “Orada bitmişti aslında. Ama listede, benim de listeye alacağım arkadaşların çoğunlukta olduğunu görünce karşı çıkmadım. Ülke sathında yürütülen terörle mücadele kritik bir aşama içindeyken ve 1 Kasım seçimlerine giderken iki adaylı bir kongre mücadelesi ile partide bölünmüşlük görüntüsü vermek istemedim. Ancak o listede olan ve benim de güvendiğim arkadaşlara güvenimde yanıldığımı 29 Nisan 2016’da MKYK’da düzenlenen parti-içi darbede fark ettim. 12 Eylül 2015’te yapılan olağan kongrede ısrar edip, kendi listemi Kongreye götürmeliydim. Ancak siyasetin bu kadar ilkesizleşeceğini ve şahsiyetlerine güvendiğim arkadaşlarımın bir talimatla inanmadıkları bir metne imza atacaklarını hesap edemedim, edemezdim de. Bu sözün bittiği bir noktadır.” 

İYİ Kİ YAPMIŞIM DEDİĞİ ŞEY

Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde “İyi ki yapmışım” dediği konu ise, Avrupa Birliği ile imzaladığı anlaşma.

Haberin tamamı için TIKLAYIN