Deniz Zeyrek canlı yayında istifa eden CHP'li vekilleri tek sözle bitirdi!

TAKİP ET

Fox TV'de Çalar Saat Haftasonu programında İlker Karagöz'ün konuğu olan Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, CHP'den istifa ederek kopan 3 milletvekilinin tavrını ve Süleyman Soylu'nun tepkisel çıkışını değerlendirdi.

Fox TV'de Çalar Saat Haftasonu programında İlker Karagöz'ün konuğu olan Sözcü gazetesi yazarı Deniz Zeyrek, CHP’den istifa ederek kopan 3 milletvekilinin tavrını ve Süleyman Soylu’nun tepkisel çıkışını değerlendirdi.


Berat Albayrak’ın istifası TV’lerde 18 saat boyunca konuşulmadı bile diyen Zeyrek “İstifasından sonra ‘adamcağız öldü mü kaldı mı haberimiz de yok”. İstifasını 18 saatte ancak öğrendik.


İstifa ettiği günden beri haber alınamıyor. Türkiye Cumhuriyetinin hazinesini teslim ettiğimiz isim ben affınızı istiyorum diyerek sosyal medya dilekçesi ile bastı gitti o gündür yok ortalarda.  Merkez bankası kasası boşalmış, hazine boşalmış, bunların hiç hesabını soran yok. Diğer yandan 3 tane milletvekili CHP’nin fikirsel duruşuyla ayrı düşmüş istifa etmiş. Tüm basının gündeminde. Fikirlerini çıktı açıkladılar, Mehmet Ali Çelebi’nin ulusulacı bir duruşu var. CHP Libya’da olmamıza karşı değil ama Mehmet ali eski bir asker olarak orada ne işimiz var diyor böyle bir fikir ayrılığına düşmüşler. Ben istifa ederken ki açıkladıkları görüşleri desteklemiyorum. Ona oy vereceğime gider AK Partiye oy veririm. AK parti çizgisinde görüş açıkladılar. Büyük ihtimalle muharrem incenin partisine katılacaklar. Yolları açık olsun. Türkiye’nin sorunlarına Erdoğan Kılıçdaroglu Akşener çözüm bulamadılar belki bunlar bulurlar” dedi.


Özdağ’ın sokak ortasında uğradığı saldırı için tepkisel görüşünü de değerlendiren Zeyrek Bahçeli’ye de eleştiri yönlendirdi. “Bir kere insan vicdanlı olmalı diyen Zeyrek “Sen dikkat çekmek için kolunu kafanı kırdırır mısın? Adam hastaneye yetişemese kan kaybından gidecek. Bir insan olarak kendi kendini dövdürdü diyebilir misin? Böyle bir şey olabilir mi? Siyaset şiddet olmasın diye yapılıyor. İnsanların düşüncelerini o zeminde açıklamaları için vardır. Siyaset olmasa işte sokaklarda şiddet olur. Şiddet olayıdır, bunun savunulması üzücü. Çıkın kınayın” ifadelerini kullandı.


Soylu’nun çıkışını da değerlendiren Zeyrek, “İçişleri bakanı Sayın Soylu da tepkisel dedi. Tepkisel olmuş demek nedir yani? Herkes tepkisini dayak atarak gösterecekse bu ülkede düzen kalır mı? O zaman bana kızan herkes, tepkisini göstermek için bana dayak atsın. Ben sokakta nasıl güvenle dolaşacağım. İçişleri bakanı benim güvenliğimi sağlamakla sorumlu değil mi? Her tepki gösteren sokak orasında insan döverse bu ülkede asayiş olmaz. Bu şiddet doğru değildir. Şiddet varsa açık ve bet tavır sergilemeleri gerekir” dedi.