Deniz Zeyrek Melih Bulu'ya demediğini bırakmadı!

TAKİP ET

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yalancının mumu başlıklı yazısında Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu'yu yalan söylemekle suçladı.

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek bugünkü yalancının mumu başlıklı yazısında Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu’yu yalan söylemekle suçladı. Boğaziçi Rektörü Melih Bulu'yu istemeyen Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini “terörist” gibi göstermek isteyenler, iki koca yalan üretti diyen Zeyrek Bulu için “Demokrat falan değilsiniz Sayın Bulu! Koltuğu korumak için her şeyi yapabilecek birisiniz. Zaten Boğaziçililer de sizi bu yüzden istemiyor!” ifadelerini kullandı.

2 YALAN İDDİA


Öğrenciler rektörün odasını bastı iddiasının yalan olduğunu ifade eden Zeyrek “Bulunun polisi üniversiteden çıkarmak yerine polisin müdahale etmesini talep edince, polis müdahalesi başladı” dedi. Zeyrek “İkinci Yalan ise Öğrenciler polis otosuna zarar verdi yalanı. Doğrusu: Polis otosunun tekmelenmesi olayı, Boğaziçi Üniversitesi'nde değil Kadıköy'de gerçekleşti. İlk yalanı dolaşıma sokan Rektör Bulu, öğrencilerin rektörlük binasını ablukaya aldığını söyleyerek odasının basıldığını ima etti.” dedi.

“DEMOKRAT FALAN DEĞİLSİNİZ SAYIN BULU”

Bu kadar “önemli” insanlar bu cümleleri tereddütsüz kurunca da polis kapıları kapattığı için dışarı dahi çıkamayan öğrencilerin rektörlük önünde beklemesi ışık hızıyla “Rektör odası basıldı” yalanına dönüştü ifadelerini kullanan Zeyrek,  “Gazetecilere sık sık “çağdaş/demokrat biri” olduğu mesajını veren Rektör Bulu'nun ilk icraatı kampüse polis davet etmek oldu. İkinci icraatı ise bu eylemini haklı göstermek için ürettiği “odasının basıldığı” yalanı. Oysa gerçeğin er ya da geç ortaya çıkma özelliği var. Yalancının mumu da yatsıya dek yanıyor. Bulu'yu soru sormak için aradım ama telefonuma çıkmadı. Kendisiyle konuşmaktan, soru sormaktan vazgeçtim ama şunu da söylemeden edemeyeceğim:  Demokrat falan değilsiniz Sayın Bulu!  Koltuğu korumak için her şeyi yapabilecek birisiniz. Zaten Boğaziçililer de sizi bu yüzden istemiyor!” değerlendirmesini yaptı.