Derya Baykal Ferhan Şensoy'un ölümüyle adeta yıkıldı

TAKİP ET

Türk tiyatrosunun usta oyuncusu Ferhan Şensoy'un iç kanama sebebiyle tedavi altına alındığı hastanede hayatını kaybetmesi çocuklarının annesi Derya Baykal'ı yıktı. Derya Baykal eski eşinin ölümü üzerine 'Çok çok üzgünüm' açıklaması yaptı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta sanatçı ve tiyatrocu Ferhan Şensoy, Teşvikiye Camisi'nde kılınan cenaze namazının ardından alkışlar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

70 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden usta sanatçı ve tiyatrocu Ferhan Şensoy için ilk tören Ses Tiyatrosu'nda düzenlendi. Buradaki törenin ardından usta oyuncu Şensoy’un Galatasaray bayrağına sarılı tabutu cenaze namazı için Teşvikiye Camisi'ne götürüldü. İkindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, usta sanatçının eski eşi Derya Baykal, kızları Derya Şensoy ile 9 aylık hamile olan kızı Müjgan Ferhan Şensoy, oğlu Mert Baykal, yakınları, sanat dünyasının tanınmış simaları katıldı. Usta oyuncu kılınan cenaze namazının ardından sevenlerinin alkışları eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.


 

"BİLGELER ÖLMEZ, VARSAYALIM ÖLMEDİN"

Şensoy’un eski eşi Derya Baykal ise konuşmasında, "Doğmayı bilmiyoruz, bizi doğruyorlar… Ölmeyi nereden bilelim? Birkaç kez ölünmüyor ki! İkisini de bilmezken ikisinin arasındaki yaşamayı nerden bilelim? Ustam, sen ikisinin arasındaki yaşamayı bana, bize, evlatlarına, ailene, dostlarına, seyircine, Galatasaraylı arkadaşlarına, öğrencilerine, Türk halkına bütün bunlarla ışık oldun. Sana her şey için çok teşekkür ediyoruz. Bilgeler ölmez. Var sayalım ölmedin" cümlelerini kullandı.

DERYA BAYKAL KİMDİR? 

1 Şubat 1957 doğumlu olan Derya Baykal, kariyerine henüz daha konservatuvarda bir öğrenciyken TRT Ankara Radyosu’nda çocuk saati ve radyo tiyatrosunda programlar yaparak başladı. 1975 yılında mezun olduktan Ankara Devlet Tiyatrosu kadrosuna girdi. Derya Baykal burada 10 yıl görev yapmıştır ayrıca Rita adlı oyundaki rolüyle “Sanat Kurumu Yılın Kadın Oyuncusu” seçildi. Ankara Devlet tiyatrosundayken Levent Baykal ile evlendi.

1986 yılında Muzır Müzikal oyunu ile Ortaoyuncular’a katılan Derya Baykal uzun yıllar Ortaoyuncular ile çalıştı. 1988’de Ferhan Şensoy ile evlendi. Bu evlilikten Müjgan Ferhan ve Neriman Derya adlı iki kızı oldu. 1994 yılında Ferhan Şensoy’un yazdığı tek kişilik Şu Gogol Delisi adlı oyundaki rolü ile Avni Dilligil En İyi Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Derya Baykal ve Ferhan Şensoy 2004 yılında boşandı.

derya baykal derya baykal kimdir ferhan şensoy derya baykal ferhan şensoy haber