Emeklilikte Yaşa Takılanlar yasasını bekleyenlere kötü haber

TAKİP ET

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) olarak kamuoyunda sürekli gündeme gelen binlerce kişiyi üzen haber Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndan geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısında kurmaylarıyla görüştüğü EYT yasasıyla ilgili planlanan ya da gündeme alınan bir çalışma olmadığı öğrenildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, öncelikli gündeminde emeklilikte yaşa takılanlarla (EYT) ilgili bir çalışma olmadığını açıkladı. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, "Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır" denildi.



"3600 EK GÖSTERGE VE ASGARİ ÜCRET ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği, EYT’lilerle ilgili çalışma başlatıldığı haberleri üzerine yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şunlar kaydedildi:

“Son günlerde kamuoyuna yansıyan haberlere ilişkin bir düzeltme ihtiyacı oluşmuştur. Bakanlığımızın önündeki çalışma takviminde 3600 ek gösterge konusunda kapsam ve maliyet çalışması ile asgari ücret tespiti bulunmakta ve bu iki konuya ilişkin çalışmalar devam etmektedir. Bakanlığımızın öncelikli gündeminde EYT ile ilgili bir çalışma bulunmamaktadır.”

emeklilikte yaşa takılanlar eyt yasası eyt nedir çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı