Erdoğan geri dönülmez çıkmaz sokağa girdi

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ülkenin bozulan makro ekonomik dengeleri karşısında faizi indirmek için "Din" argümanına sığınması politik olarak Erdoğan'ın çıkmaz sokağa girdiği şeklinde yorumlandı. Erdoğan, faiz indirimi için gerekçe olarak ekonominin reel verilerini değil dinin yasak, haram olarak nitelendirdiği faizi tamamen kaldırmak yerine 1-2 puan da olsa indirmek için kullanması tartışmalara neden olmuştu.

Taha Akyol, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın çıkmaz sokakta olduğunu belirterek, "Erdoğan bir süre sonra bu çıkmaz sokaktan çıkmak için yeniden rasyonel politikalara dönebilir mi? Kim bilir?! Erdoğan “faiz sebeptir” politikasını “nass” yani âyet-i kerimeye dayandırmakla, itikaden de kendini bağlıyor, nasıl politika değişikliği yapabilir?!" diye yazdı.

Erdoğan'ın faiz konusunda sarf ettiği "Bu konuda nas ortada. Nas orda olduğuna göre sana bana ne oluyor. Biz değerler silsilemiz içinde olaya buradan niye bakmıyoruz? Olaya buradan bakacağız ve adımımızı ona göre atacağız" sözlerine işaret eden Akyol, "Çağımızda devletlerin ekonomiyi düzenlemek için başvurdukları “para politikası araçları”na itikat gözüyle bakarsanız, şartlar ne olursa olsun, hatta yıkım yaratacaksa bile Merkez Bankası’nın bağımsızlığını sıfırlamak, faizi enflasyonun altına çekerek makro ekonomik dengelerin bozulmasına, enflasyonun fırlamasına aldırmamak gerekir!!" ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan faizle mücadelede kararlılık mesajı verirken dini argümanlar kullandı. Erdoğan, "Bizim arkadaşlarımıza ne oluyor. Görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim, enflasyonla mücadelemi sürdüreceğim. Şunu bilmemiz lazım, bu konuda nas ortada. Nas orda olduğuna göre sana bana ne oluyor. Biz değerler silsilemiz içinde olaya buradan niye bakmıyoruz? Olaya buradan bakacağız ve adımımızı ona göre atacağız” şeklinde konuştu.
 

cumhurbaşkanı erdoğan nas nedir nas faiz indirimi