Erdoğan'ın eski danışmanı Akif Beki, CHP'ye Ayasofya üzerinden muhalefet yapanlara ateş püskürdü

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde danışmanılığını yapan ve Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP'nin Ayasofya konusunda sessiz kalmasına yönelik muhalif isimlerden 'CHP neden ortalığı yıkmıyor' eleştirilerine 'CHP CHP'likten çıkmasa mıydı?' Başlıklı yazısında çok sert tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde danışmanılığını yapan ve Karar gazetesi yazarı Akif Beki, CHP’nin Ayasofya konusunda sessiz kalmasına yönelik muhalif isimlerden ‘CHP neden ortalığı yıkmıyor’ eleştirilerine “CHP CHP’likten çıkmasa mıydı?” Başlıklı yazısında çok sert tepki gösterdi.

Yana yakıla eski CHP'yi arayan teraneler pompalanıyor diyen Beki, “AK Parti, parayla cazgır tutmaya kalksa böylesini bulamaz. İçinden geçen ne varsa bu çığırtkanlar yüksek sesle dillendiriyor” dedi.

Kızanlar var, nerede o eski CHP diye... soran Beki, şunları söyledi:

Eskisi olacaktı ki Ayasofya'nın açılmasına karşı nasıl ayağa kalkılır, toplum nasıl ayaklandırılır gösterecekti. Öyle mi?


Cumhurbaşkanı Erdoğan tabanını, bir gün Ayasofya'nın niye açılmaması gerektiğine ikna ediyormuş. Öbür gün de niye açılması gerektiğine...


Ama muhalefet, en inandığı doğruları bile halka anlatamıyor, arkasında duramıyormuş. 
İktidarın dümen suyuna girmiş, karşı rüzgar estiremeyen bu muhalefetle ne olurmuş!

Yana yakıla eski CHP'yi arayan teraneler pompalanıyor.

Hani AK Parti iktidarının ömrünü bugüne kadar uzatan, Erdoğan'ın tam dişine göre gelen CHP'yi...
İktidara, istedigi tepkiyi bu sefer niye vermedi diye eleştiriyorlar. Muhaliflik adına hem de. 

AK Parti, parayla cazgır tutmaya kalksa böylesini bulamaz. İçinden geçen ne varsa bu çığırtkanlar yüksek sesle dillendiriyor.

Şu tahriklerin hangisinin altına, işi bilen bir iktidar propagandacısı imza atmaz ki: 
-Şimdi değilse ne zaman karşı duracaksın!

- 'Laiklik elden gidiyor' diye bağırmayacak mısın hala, bu nasıl CHP!

-Hadi ama bak Atatürk'ün imzası iptal edildi, Ayasofya camiye çevrildi, buna delirmeyen CHP mi olur, karşı devrim oluyor, daha ne bekliyorsun!

Direniş çağrılarına hak vermemek elde değil. 

Eski CHP olsa, istediği propaganda kozunu bin kere vermişti iktidara. "Bak işte ortaya çıktılar, iç yüzlerini daha fazla saklayamadılar, bunlar ezan, cami düşmanı, namazdan rahatsız olurlar" dedirtmişti şimdiye.

Yeni CHP'de iş yok, CHP'liğini yapmıyor, istismar imkanı vermiyor. Gazını kaçırarak döne döne şov yaptırmıyor. Ayasofya'yı açmanın tadını siyaseten çıkarttırmıyor.

Oysa, kahrından öyle çatlayıp patlamalıydı ki anlamı olsun.

Ayasofya'da namaza ve fethin hatırasına öyle bir tahammülsüzlük göstermeliydi ki...Diğerleri CHP'yle siyasi ortaklığı kaldıramamalı, anlatamamalı, taşıyamamalıydı. Millet İttifakı bozulmalı,  çil yavrusu gibi dağılmalıydı. 

CHP'nin CHP'liği oradan belli olurdu işte. Az mı seçim kazandırdı sırtından?

Yahu düşünün, "içimizdeki Bizanslılar" karalamasına çanak tutarak Saadet'le İYİ Parti'yi bile yanından kaçırttırmıyor. Ne anladık bu tongalara düşüp kendini kullandırmayan 'CeHaPe Zihniyeti'nden!

Çatışma kurgusunu boşa çıkardığı, kutuplaşmadığı için, Kılıçdaroğlu'nu yelkenleri suya indirmekle suçluyorlar. Siyaseti ne kadar iyi bildiklerini oradan çözün.

Sivrilik fırsatı kollayan allameler haklı tabii ya. Diyen Beki, “Böyle CHP mi olur, militanlaştırılamıyor bile” diyerek sözlerine noktayı koydu.