Erdoğan'ın "Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etsin diyecekler" çıkışı sosyal medyayı salladı

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada 'Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etsin diyecekler' çıkışı sonrası Twitter'da #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi kısa sürede binlerce paylaşım aldı ve Türkiye gündeminde birinci oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın cuma namazı çıkışında yaptığı açıklamada “Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etsin diyecekler” çıkışı sonrası Twitter’da #Cumhurbaşkanıİstifa etiketi kısa sürede binlerce paylaşım aldı ve Türkiye gündeminde birinci oldu.

Boğaziçi’nde kayyım rektörü protesto eden öğrenciler için “Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etsin diyecekler” diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a, öğrencilerden cevap gecikmedi.

Çok sayıda kullanıcı görüşünü paylaşırken en dikkat çeken çıkışlardan biri de
Türkiye İşçi Partisi milletvekilli Barış Atay’dan geldi. Atay “CB istifa etsin” demekten neden korkalım ki? Derken Veli Saçılık da #Cumhurbaşkanıİstafa etsin demek için yürek mi gerekiyor? Niye ki? Diye görüşünü dile getirdi.

Bazı Twitter kullanıcıları olan öğrenciler de “Bizim yüreğimiz yetiyor da seninki yeterse istifa etsene” paylaşımlarında bulundu.

Bir başka kullanıcı da ifade özgürlüğüne vurgu yaparak “Anayasanın bana verdiği hakla Yüreğimi ortaya koyuyorum... Madde26- Herkes, düşünce ve kanaatlerini söz, yazı, resim veya başka yollarla tek başına veya toplu olarak açıklama ve yayma hakkına sahiptir” paylaşımını yaptı.

O açıklama sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek paylaşımları da Twitter da hız kesmedi,  Erdoğan'ın yanındayız etiketi ile kısa sürede binlerce paylaşım yapıldı.

Erdoğan, basın mensuplarına yaptığı açıklamada olayın ‘öğrencilerle ilgisinin olmadığını’ ifade ederek, “Osman Kavala denilen, Soros'un temsilcisi olan kişinin karısı da aynı şekilde bu provokatörlerin içerisinde yer alıyor” ifadelerini kullandı.

Partisinin olağan il kadın kolları kongrelerine canlı bağlantı yapan Erdoğan burada AKP’li kadınlara seslenirken lezbiyen vurgusu da dikkatleri çekti Erdoğan “Lezbiyenlerin dediklerine takılmayın. Ailenin direği annedir anne" dedi.