Erkan Baş, Ak Parti'nin nasıl iktidarda kaldığını açıkladı!

TAKİP ET

TİB Genel Başkanı Erkan Baş, Halk TV'de katıldığı programda, Ak Parti iktidarının yıllardır nasıl ayakta kaldığını, çarpıcı bir örnekle açıkladı.

Halk TV'nin sorularını yanıtlayan Erkan Baş, eskiden bankaların insanlara, para biriktirsinler diye kumbara verdiklerini, günümüzde ise bankaların insanlara kredi kartı vererek onları borçlandırdıklarını ifade etti. Baş, bu dönüşümün, "Bu iktidarlar yıllardır nasıl ayakta kalıyor?" sorusunun da yanıtı olduğunu belitti.

"BEYAZ YAKALILAR ESKİ KOŞULLARA SAHİP DEĞİL"

Bundan 20-30 yıl öncesinde beyaz yakalı kesimin çok rahat koşullarda hayatlarını sürdürdüklerini söyleyen Baş, "Çeşitli imkanları vardı. Sosyal hayatlarına devam edebiliyorlardı. Nefes alıp vermek dışında da bir hayatları vardı. Şimdi öyle bir noktaya geldik ki, Türkiye’yi aslında sırtında taşıyan, üreten, yaratan parlak zihinlerin çok büyük bir kısmı asında mavi yakalıların koşullarında yaşıyor. Bugün geldiğimiz noktada bugünün beyaz yakalıları, gri yakalıları geçmişin mavi yakalıları kadar bile sosyal haklara sahip değiller" dedi.

ÇARPICI KUMBARA ÖRNEĞİ

"Birkaç bayram önce denk geldiğim emekli bir banka müdürü, uzaktan akrabamın bir sözü vardı onu paylaşayım" diyen Baş, sözlerini şöyle sürdürdü:  

"Hatırlarsınız, ben çocukluğumdan hatırlıyorum. Bankalar kumbara dağıtırlardı. Bu banka müdürü bana şöyle bir cümle kurdu:  Eskiden insanlara para biriktirsin diye kumbara verirdik, şimdi olmayan paralarını harcasınlar diye kredi kartı veriyoruz. "Bu iktidar nasıl ayakta kalıyor?" sorusunun yanıtı bu bence.