Eski ABD Başkanı Bill Clinton hastaneye kaldırıldı

TAKİP ET

Amerika'nın en renkli başkanlarından Demokrat Partili Bill Clinton, hastaneye kaldırıldı. 1993 ile 2001 yılları arasında başkanlık görevini yürüten Clinton, sekreteri Monica Lewinsky ile Oval Ofis'te yaşadığı yasak aşk skandalının ortaya çıkmasıyla koltuğundan olmuştu.

Eski ABD Başkanı Bill Clinton, koronavirüs ile ilgili olmayan bir enfeksiyon nedeniyle Kaliforniya’da hastaneye kaldırıldı.

Salı günü Kaliforniya Üniversitesi Irvine Tıp Merkezi'ne kaldırılan 75 yaşındaki Clinton, müşahede altında tedavisini sürdürüyor.

Clinton’ın danışmanı Angel Urena, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Kendisi iyileşiyor, morali yerinde ve kendisine mükemmel bakım sağlayan doktorlara, hemşirelere ve personele inanılmaz derecede minnettar" dedi.   

Doktorları Dr. Alpesh Amin ve Dr. Lisa Bardack ise Clinton’un yakın takip için hastaneye yatırıldığını ve kısa sürede taburcu edilmesini beklediklerini söyledi.

BILL CLINTON ABD'DE İKİNCİ BAHARI YAŞATTI

Bill Clinton'un başkan olduğu dönemde, ülkesi tüm tarihinin en barışçı ve en parlak ekonomik dönemlerinden birini yaşadı. Franklin Roosevelt'ten bu yana ilk defa bir demokrat parti adayı ikinci kez başkan seçildi.

Tarihinin en düşük işsizlik oranlarından birine, 30 yılın en az enflasyonuna, halkın en fazla ev sahibi olduğu, suç oranının en fazla düştüğü ve insanların ekonomik olarak en güçlü olduğu dönemlerden birine imzasını attı. Uzun yıllardır ilk defa bütçenin eşitlendiği ve hatta bütçe fazlası yaşandığı günler getirdi.

2000 yılı kutlamalarını Clinton, ırk farklılıklarını yok etme yolunda önemli gelişmeler katedilen bir dönem olarak tarihe geçirdi. Başkanlığının ikinci yılında halka sağlık reformu başarısızlığa ulaşınca, Clinton bir dönemi değiştirerek; “büyük devlet dönemi sona ermiştir” diyerek; kanunları insanların işlerini koruyabileceği, ailelerin hasta çocuklarına ücretsiz olarak bakabileceği, silah satışlarının sınırlandırıldığı, eğitime yeni katkılar sağlayarak doğa koruma planlarına adım attı.