Exxen'den bomba yerli dizi atağı! Acun Ilıcalı'nın Exxen paylaşımı gündem oldu

TAKİP ET

Acun Ilıcalı'nın 2021 Ocak ayında yayına aldığı dijital içerik platformu Exxen, dev rakipleri Blu TV ve Netflix karşısında erimemek için yerli dizi atağına geçti. Ilıcalı, TRT 1'de efsane olan Leyla ile Mecnun dizisinin tam kadro Exxen'de olacağını açıkladı.

Televizyon ekranlarında baş döndüren reyting meydan savaşı dijital mecralarda abone kapma yarışına dönmüş durumda. Dünyada Netflix gibi bir dijital dev platformun milyarı bulan abone sayısı yerli girişimcilere de rol model oldu. Exxen, Netflix'n pastasından ne kadar çalacak?

Cevabı medyapenceresi.com'da..



Türkiye'de kayda ilk dijital içerik platformuna örnek ana akım medyadan istemese de çekilen iş adamı Aydın Doğan'ın şirketi Doğan Grubuna ait Blu TV. Aydın Doğan'ın damadı Mehmet Ali Yalçındağ ve Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın oğlu M. Ali Yalçındağ'ın başında olduğu girişim ilk günden bu yana ciddi mesafe aldı.

ACUN ILICALI PASTAYA ORTAK OLDU

Televole muhabirliğinden medya patronluğuna doğru dikey geçiş yapan Acun Ilıcalı geleceğin dijital medyada olduğunu görerek ciddi bir yatırımla Exxen isimli platformun kurdu. Kendisini takip milyonlara da Exxen'e abone olun çağrısı yaptı. Exxen, rakipleri karşısında sağlam bir abone kitlesi edinebilmek için Tolga Çelik ile Tolgshow, Youtube'da yıldızı parlayan yeni dönem komedyeni Hasan Can Kaya ile Konuşanlar gibi yapımları bünyesine kattı. Çocuklara yönelik Sihirli Annem dizisini yeni bir kadroyla hayata geçiren Acun Ilıcalı, genelde tutması muhtemel kemik kitlesi olan rijit işleri Exxen'e kazandırmaya devam ediyor.


LEYLA İLE MECNUN'UN HİKAYESİ EXXEN'DE DEVAM EDECEK

TRT 1 ekranlarında yayınlanmaya başladığı dönemde bir devlet kanalı için alışılmadık bir konsepte sahip Leyla ile Mecnun dizisi o dönemin siyasi atmosferinin boğucu etkisiyle TRT ekranlarına final bölümü çekilemeden yarım bırakarak veda etmişti. O dönem dizinin fanları sosyal medya başta buldukları her platformda Leyla ile Mecnun geri dönsün çağrıları yapmıştı. Tabi bu arada dizinin başrol oyuncuları ve yapım ekibi başka işlere imza attı. Ve Acun Ilıcalı, Leyla ile Mecnun dizisinin Exxen'de yayınlanması için kolları sıvadı.


ACUN ILICALI AYNI EKİBİ BİR ARAYA GETİRDİ

Acun Ilıcalı, başrollerini Ali Atay, Serkan Keskin, Melis Birkan, Ahmet Mümtaz Taylan ve Cengiz Bozkurt gibi isimlerin oynadğı Leyla ile Mecnun dizisinin bilinen tüm karakterlerini aynen geri toplamayı başardı. İlk başlarda Erdal Bakkal rolünü oynayan Cengiz Bozkurt, "Kardeşim bitmiş bir işi yeniden canlandırmanın ne gereği var, ben oynamıyorum dese de Acun Ilıcalı her zamanki ikna yeteneğini kullandı ve Erdal Bakkal'ın da gönlünün edilmesiyle sete "motor" denildi.



LEYLA İLE MECNUN YENİDEN NE ZAMAN ÇEKİLECEK?

Dizi 26 Haziran'da sete çıkacak. Ancak dizinin ne zaman ekranlarda olacağı henüz netlik kazanmadı.

YÖNETMEN KOLTUĞUNDA YİNE ONUR ÜNLÜ VAR

Senaristliğini Burak Aksak'ın yaptığı Leyla ile Mecnun dizisinin yönetmen koltuğunda ise değişiklik olmadı. Dizinin yayın hayatına başladığı 2011'den itibaren Leyla ile Mecnun'un yönetmenliğini yapmaya başlayan Onur Ünlü'nün yeniden başlayan dizide yönetmen koltuğunu koruyacağı öğrenildi.



AYNI İSİMLER OLACAK

Cengiz Bozkurt, Serkan Keskin, Ali Atay, Osman Sonant ve Ahmet Mümtaz Taylan'ın ikinci kez ekrana gelecek dizide yeniden hayranlarının karşısına çıkacak olması, dizinin fanlarında büyük bir heyecana neden oldu. Dizi hayranları, Leyla ile Mecnun'un yayın tarihini dört gözle beklemeye başladı.



 

exxen exxen abone exxen dizileri exxen abone ücreti