Fatih Portakal: Emre Cemil Ayvalı ne söylediğinin farkında değil!

TAKİP ET

"FETÖ'yle AK Parti ile kol kola girdiyse bunu farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı" diyen AK Parti Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı'nın sözlerini Fox Anahaber canlı yayınında yorumlayan Fatih Portakal çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

"FETÖ'yle AK Parti ile kol kola girdiyse bunu farklı darbecileri tasfiye etmek için yaptı" diyen AK Parti Medya Başkan Yardımcısı Emre Cemil Ayvalı’nın sözlerini Fox Anahaber canlı yayınında yorumlayan Fatih Portakal çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

“İlla AK Parti haberi yapalım diye uğraşmıyoruz. Haberin kendisi önümüze düşüyor” diyen Portakal, Ayvalı’nın CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın ‘Tarafsız Bölge’ programındaki sözlerini ‘tarihi bir itiraf’ olarak değerlendirdi. 

"BEYEFENDİ NE DEDİĞİNİN FARKINDA DEĞİL"

Portakal, “Emre Bey, geçmişte cemaat dedikleri, şimdi FETÖ dedikleriyle kol kola yürüdüysek, bunu ‘farklı darbecileri’ tasfiye etmek için yaptık demiş. Ergenekon sürecini ve askerleri kast ediyor; ama beyefendi bunun da farkında da değil. Onlar kumpas davasıydı zaten. Ve kumpas davası olarak ilan edildiler. Açık konuşacağım demişti ve konuşmasından sonra istifası istendi” dedi.

"DİLİN KEMİĞİ YOK"

Ayvalı’nın sözlerinin çok şey anlattığına dikkat çeken Portakal, “Bu o kadar bir enteresan bir söz ki: Kendisi birbirine kırdırdık diyor. Tabi kırdırdıkları isimler arasında Ali Tatarlar, Kuddusi Okkırlar, Kaşif Kozinoğluları, Türkan Saylanlar vardı. Çok günahsız insan içeri girdi. Bu insanların yılları orada geçti. İtibarsızlaştırılmaya çalışıldılar.  Emre Bey, ‘kırdırıyoruz’ derken aslında bu insanlardan söz ediyordu.  Dilin kemiği yok birden ağızdan çıkıveriyor itiraflar” değerlendirmesini yaptı.

" BU SÖZLER KİMİ KİME KIRDIRDIKLARINI ANLATIYOR"

Aslında kol kola kelimesi Erdoğan’ın kullandığı “kimler kimlerle beraber” sözüne atıftır diyen Portakal, “Bu ülkenin 26. Genelkurmay Başkanını terörist diyerek içeri attılar. İşte bu cümleler her şeyi anlatıyor. Kimi kimi kırdırdıklarını anlatıyor. O senaryonda ne olduğunu anlatan bir cümledir. O kendisinin şahsi fikridir diyeceklerdir. Siz kendi fikriniz olarak anlatmaya devam edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.