Fenerbahçe'de Obradovic'in vedası Türkiye'nin 1 numaralı gündemi oldu

TAKİP ET

Fenerbahçe Basketbol Takımının efsane koçu Sırp Teknik Direktör Zeljko Obradovic, birçok ilklere ve başarılara imza attığı takımdan ayrılma kararı aldı. Fenerbahçe Beko'da 11 kupa kaldıran Zeljko Obradovic, kariyerine bir çok başarı sığdırdı. Sırp koç, Fenerbahçe Beko ile THY Euroleague'de 5 kez Final-Four'a kaldı, 3'ünde finale kalmayı başardı.

Fenerbahçe Basketbol Takımının efsane koçu Sırp Teknik Direktör Zeljko Obradovic, birçok ilklere ve başarılara imza attığı takımdan ayrılma kararı aldı.  Fenerbahçe Beko'da 11 kupa kaldıran Zeljko Obradovic, kariyerine bir çok başarı sığdırdı. Sırp koç, Fenerbahçe Beko ile THY Euroleague'de 5 kez Final-Four'a kaldı, 3'ünde finale kalmayı başardı.

OBRADOVIC'IN EN ZOR KARARI!

Fenerbahçe'de bir dönem resmen sona erdi. Sarı-Lacivertli takımın başantrenörü Zeljko Obradovic ayrılık kararı aldığını açıkladı. Fenerbahçe'den yapılan açıklamada, "Üzülerek belirtmek isteriz ki, koçumuz bugün itibarıyla yanıtını kulübümüze iletmiş ve bir yıl boyunca takım çalıştırmama kararı almıştır." ifadeleri kullanıldı. Fenerbahçe Beko Erkek Basketbol Takımı’nın başantrenörlüğü görevinden ayrılan Zeljko Obradovic, hayatının en zor kararlarından birini aldığını söyledi.

ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞMELERDEN OLUMLU SONUÇ ÇIKMADI

Fenerbahçe Beko’da efsane başantrenör Zeljko Obradovic takımdan ayrıldı. Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle 27 Mart’ta ülkesine giden, seyahat yasaklarının esnemesi dolayısıyla 15 Haziran’da tekrar tarifeli uçakla Belgrad’dan İstanbul Havalimanı’na dönen Sırp çalıştırıcı, 4 gün Türkiye’de kalmıştı. 4 günlük süreçte yönetimle Fenerbahçe Beko’daki geleceğiyle ilgili görüşmeler yapan Obradovic 19 Haziran'da tekrar ülkesine dönmüştü. Obradovic’i havalimanına bizzat Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç getirmiş ve uğurlamıştı. Fenerbahçe Beko, Obra'nın kararını yeni sezon ile alakalı geri dönüşünü ailesi ile görüştükten sonra vereceğini açıklamıştı. Fenerbahçe Kulübü, erkek basketbol takımının başantrenörü Zeljko Obradovic ile yolların ayrıldığını duyurdu.

OBRADOVIC'IN FENERBAHÇE KARNESİ

Zeljko Obradovic, Fenerbahçe Beko kariyerinde toplam da ise 4 Türkiye Basketbol Ligi, 3 Cumhurbaşkanlığı Kupası, 3 Türkiye Kupası ve 1 Euroleague kupası olmak üzere 11 kupa kaldırdı. 

Fenerbahçe taraftarının çok sevdiği adına besteler yaptığı Obradovic, parkedeki agresif tavırları hem oyuncuları hem de taraftarları ateşleyen bir mizaca sahip.



Obradovic, 28 yıllık koçluk kariyerinin 25 sezonunda THY Euroleague'de mücadele etti. Sırp başantrenör, 18 kez Final Four görürken 9 kez de şampiyonluk sevinci yaşadı. 1992'de Partizan ile İstanbul'da kariyerindeki ilk Euroleague şampiyonluğunu yaşayan Obradovic, 9 kez ile Euroleague'i en çok kazanan koç konumunda.
Bir dönem Fenerbahçe Beko'da da forma giyen Sarunas Jasikevicius, koçluk kariyerinde büyük etkisi olan koçları sıraladı.

Jasikevicius, ilk sıraya Zeljko Obradovic‘i koydu. 1994 yılında İspanyol ekipleri Joventut Badalona ve 1995 yılında ise Real Madrid ile Euroleague'i kazandı. 1999-2012 yılları arasında çalıştırdığı Panathinaikos ile 5 kez Euroleague şampiyonu, 11 kez Yunan Ligi şampiyonu olarak rekor kırdı.



2007 ve 2011'de Avrupa'da yılın koçu seçildi. Obradovic'in kulüp kariyeri kadar Milli Takım kariyeri de çok başarılı geçti. 1997'de Yugoslavya'yı Avrupa Şampiyonu yaptı.1998'de ise yine Yugoslavya milli takımı ile FIBA Dünya Şampiyonası'nda Dünya kupası kazandı.