Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır tarihe geçme şansını kaçırdı

TAKİP ET

Fenerbahçe kalecisi Altay Bayındır Demir Grup Sivasspor maçının 41. dakikasında yaptığı hatayla penaltıya sebep oldu. Altay Bayındır'ın Pedro Henrique'nin baskısı sonucu maçı 1-1 Demir Grup Sivasspor beraberliği kurtarırken Bayındır da Toni Schumacher'den (1988/89) bu yana bir sezonda çıktığı ilk dört maçta da kalesini gole kapatan ilk Fenerbahçe kalecisi olma fırsatını kaçırdı.

Süper Lig’in 4’üncü haftasında Fenerbahçe, Demir Grup Sivasspor ile 1-1 berabere kaldı.

2’nci dakikada Gradel’in pası ile ceza sahası içi sol kanatta topla buluşan Yatabare’nin dönerek yaptığı vuruşta kaleci Altay meşin yuvarlağı iki hamlede kontrol etti.

6’ncı dakikada Mesut’un sol kanattan pasında ceza sahası içine hareketlenen Osayi, pasını arda direkteki Rossi’ye çıkardı ancak Uruguaylı futbolcu topa yetişemedi.



12’nci dakikada Mesut’un pasında topla buluşan Rossi rakiplerini geçerek ceza sahasına girdi. Uruguaylı futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak yandan dışarı gitti.

18’inci dakikada Ahmet Oğuz’un ortasında ceza sahası içinde topla buluşan Gradel’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak üstten auta gitti.

23’üncü dakikada Fenerbahçe üstünlüğü yakaladı. Gustavo’nun ara pasında sol kanattan ceza sahasına giren Rossi, pasını altıpas noktasına çıkardı. Yaşanan karambolde top önünde bulan Osayi’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0.

41’nci dakikada kaleci Altay’ın müdahalesi ile Sivassporlu futbolcu Henrique, yerde kaldı. Karşılaşmanın hakemi Halis Özkahya, daha sonra VAR incelemesinde bulundu. Özkahya, penaltı noktasını gösterirken kaleci Altay’ı sarı kartla cezalandırdı.

45’inci dakikada topun başına geçen Henrique’nin vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluşturdu: 1-1.



69’uncu dakikada savunmadan dönen topla Sivasspor yarı sahasında buluşan Osayi’nin rakiplerini geçerek ceza yayının az gerisinden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Muammer’de kaldı.

86’ncı dakikada Szalai’nin ceza sahası dışı sol çapraz çektiği sert şutu kaleci Muammer tokatlayarak oyun alanına çeldi.

Karşılaşma 1-1 beraberlikle sonuçlandı.

ALTAY BAYINDIR'DAN TARİHİ HATA

Süper Lig'de 4. haftada oynanan Fenerbahçe-Sivasspor maçına Altay Bayındır'ın yaptığı hata damgasını vurdu. Sarı-lacivertliler, kalesinde ligde ilk kez gol görürken genç kalecinin de Schumacher'i geçme fırsatı kaçmış oldu. Süper Lig'in 4. haftasındaki Fenerbahçe-Sivasspor karşılaşmasında Altay Bayındır'ın hatası dikkat çekti.

Mücadelenin 41. dakikasında topu ayağından kaçıran Altay Bayındır, Pedro Henrique'nin baskısının ardından yaptığı müdahale sonrası VAR uyarısıyla Sivasspor penaltı kazandı.
Penaltı vuruşunda topun başına geçen Pedro Henrique, topu ağlara gönderdi.

TARAFTAR ALTAY'A DESTEK VERDİ

İlk yarının son düdüğü çalmasının ardından tribünde yer alan Fenerbahçe taraftarları, Altay'a destek tezahüratlarında bulundu.



33 YILLIK REKOR KIRILAMADI

Altay Bayındır, Sivasspor karşısında da kalesini gole kapatması halinde Toni Schumacher'den (1988/89) bu yana bir sezonda çıktığı ilk dört maçta da kalesini gole kapatan ilk Fenerbahçe kalecisi olacaktı.

TARİHTE İLK OLACAKTI

Ayrıca Sivasspor'un golüyle birlikte Fenerbahçe'nin, üper Lig tarihinde bir sezonda oynadığı ilk dört maçı da gol yemeden kazanan ilk takım olma fırsatı da kaçtı.

YİNE HENRIQUE ATTI

Bu sezon Fenerbahçe'ye Süper Lig'de ilk golü atan oyuncu olan Pedro Henrique, aynı zamanda sarı-lacivertli ekibin geçen sezon filelerini son kez havalandıran isimdi.


 

altay bayındır fenerbahçe altay bayındır fenerbahçe demirgrup sivasspor altay bayındır penaltı