Ford elektrikli Mustang Mach–E GT modelini bakın nasıl tanıttı?

TAKİP ET

Ford tamamen elektrikli otomobili i Mustang Mach–E GT modelini benzin gibi kokan parfüm ile tanıttı. Şirketin yaptığı AR-GE çalışmalarında benzinin şarap ve peynirden sonra en popüler koku olduğu tespit edildi.

Otomotiv sektörü içten yanmalı motorlara yavaş yavaş veda ediyor. 2030 yılına kadar dünyadaki bütün arabaların yüzde 85'inin elektrikli ya da hibrit olması bekleniyor.

Şirketler değişim için peşi sıra elektrikli ve hibrit araçalrını kullanıcıların hizmetine sunmaya devam ediyor. 

Ancak araba deyince motorun sesini, mekaniğini ve olmazsa olmaz benzin kokusunu sevenler bu değişime pek de sıcak bakmıyor!

İşte Ford, otomobilini elektrikli araçla değişen ama içten yanmalı mekanik arabasını özleyenler için ilginç bir çözüm üretti.

ELEKTRİKLİ MUSTANG'A PARFÜMLÜ TANIITM

Ford,  Mustang'in yeni elektrikli aracına dikkat çekmek için benzin istasyonu gibi kokan bir parfüm üretti.



Ford tarafından yapılan bir ankette, elektrikli araçlara geçiş yapan sürücülerin yüzde 70‘inin benzin kokusunu özlediği ortaya çıktı. Ford ayrıca benzinin şarap veya peynirden daha popüler bir koku olduğunu keşfetti. Ford’un benzin istasyonu gibi kokan parfümü: Mach–Eau GT. Ford, kokuyu dünyanın dört bir yanından her yıl bir araya gelen Goodwood Hız Festivali‘nde sergiledi.

PIA LONG ÜRETTİ

Ford, daha az Mustang‘e benzeyen tamamen elektrikli bir araç olan Mustang Mach–E GT tanıtımı için bu parfümü kullandı. Mach–Eau GT, İngiliz Parfümerler Derneği’nde Yardımcı Parfümcü olan Pia Long tarafından yapıldı.



Long, benzin kokusunu özleyecek insanlara güzel bir parfüm vermek için araba içlerinden, motorlardan ve benzinden yayılan kimyasalları sandal ağacı ve sardunya gibi daha geleneksel kokularla karıştırdı. Ford, Mach-Eau GT’yi satışa çıkarmayacak. 

 

ford mustang ford ford parfüm