Fuat Oktay'dan 10 milyonluk Mercedes savunması: "Lüks araç meraklısı değilim"

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki bütçe görüşmelerinde kamudaki makam arabası israfı tartışmalarıyla ilgili çarpıcı sözler söyledi. Oktay, yaklaşık değeri 10 milyon TL olduğu tahmin edilen Mercedes marka makam aracı eleştirilince "Böyle Mercedes kullanan biri de değilim, lüks yaşayan biri de değilim" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki bütçe görüşmelerinde kamudaki makam arabası israfı tartışmalarıyla ilgili çarpıcı sözler söyledi. Oktay, yaklaşık değeri 10 milyon TL olduğu tahmin edilen Mercedes marka makam aracı eleştirilince "Böyle Mercedes kullanan biri de değilim, lüks yaşayan biri de değilim" dedi.

Oktay’ın, “Salgın süreci dikkate alınarak” hazırlandığını söylediği Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmelerinde ise “İsraf” tartışmaları yaşandı. 


2020 yılına göre 886 milyon TL artırılarak 4 milyar 39 milyon 453 bin TL’ye ulaşan Cumhurbaşkanlığı bütçesinin 386 milyon TL’sinin Cumhurbaşkanlığı ofisleri bütçesine aktarılacağı bildirildi. 


Oktay’ın, ataması yapılmayan öğretmenler, pandemide kapanan işyerleri ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’yla ilgili gelen sorulara yanıt verdiği soru-cevap bölümüne, “Mercedes” tartışması damga vurdu. Oktay, yaklaşık değeri 10 milyon TL olduğu tahmin edilen Mercedes marka makam aracı eleştirilince, 

“Arkadaşlar, ben Mercedes meraklısı biri değilim. Hayatımda böyle Mercedes kullanan biri de değilim, lüks yaşayan biri de değilim. Beni evimde, kendi özel hayatımda görenler varsa özel yaşantımı bilenler varsa ne dediğimi son derece net bilirler. Tam aksine algı oluşturulmaya çalışılsa bile... Dolayısıyla, Devleti temsilen genel uygulamanın dışında başka bir şey söz konusu değil. Popülist yaklaşımları veya şov yapmayı seven biri de değilim. Dolayısıyla, şunu çıkardım, bisiklete bindim, öbürünü yaptım, vesaire yaptım… Yani bu tür hareketler de yani bu tür şov benzeri hareketler de benden beklemeyin.” dedi.