Galatasaray'dan Beşiktaş'a "tarihi" gönderme!

TAKİP ET

Teknik direktör Mesut Bakkal'ın olay yaratan açıklamalarının ardından iki kulüp arasında gerilim tırmanmıştı. Galatasaray'ın sosyal medya hesabından çok tartışılan 1986-1987 sezonu ile ilgili bir video paylaşıldı. Bu paylaşım Beşiktaş'a gönderme olarak yorumlandı.

Galatasaray kulübünün sosyal medya hesaplarından, “Tarihte bugün” başlığıyla sarı-kırmızılı kulübün 33 yıl önce Eskişehirspor’u 2-1 yenerek şampiyon olduğu maçın görüntüleri paylaşıldı. Teknik direktör Mesut Bakkal’ın o dönemle ilgili açıklamalarının ardından Beşiktaş TFF’ye başvurarak o sezonun şampiyonluğunun Beşiktaş’a verilmesini istemişti. Bu durum iki kulüp arasında karşılıklı sert açıklamalara neden olmuştu.

Galatasaray’ın paylaşımı:


 

MESUT BAKKAL NE DEMİŞTİ?

'Mesut Bir Adamın Hikayesi' adlı kitabında teknik direktör Mesut Bakkal, Galatasaray'dan 1986-1987 sezonunda teşvik primi aldıklarını iddia etmişti. Bakkal, 1986-1987 sezonunda formasını giydiği Denizlispor ile ligin sondan bir önceki haftasında İstanbul'da karşı karşıya geldikleri Beşiktaş maçı ile ilgili şunları söylemişti:

"Bir çanta içinde para geldi otele. Kişi başına düşen para bizim transfer taksidimizdem biraz fazlaydı. Maç konuşmasında söylediler; kişi başı işiker milyondu. Tam o ara yeni çıkan bir arabanın parasıydı. Büyük para. Ali İpek, genel kaptandı. O gün tam maça gidecekken Nihat Hoca, Zafer abiyi kesti. Biz de, 'Zafer abi sen bizi otelde bekle' dedik. O maça gelmedi. Bir yönetici ile 6. kata kilitledik. Maça gittik. Orada bize atlar için kullandıkları haplardan verdiler. Hatta maç içinde bizim Çingene Erhan, 'Mesut, ben kusacağım' demiş, ben de 'Yahu maç içinde nereye kusacaksın' yanıtını vermiştim.