HDP çıkışıyla gündem olan Veyis Ateş'in eski paylaşımları ortaya çıktı

TAKİP ET

HaberTürk'teki siyasi tartışma programlarına HDP'li vekil çıkarılmaması eleştiri konusu olmuştu. Bunun üzerine Veyis Ateş, "PKK'nın eylemlerini kınamayan kişileri davet etmiyoruz" diye açıklama yapmıştı. Ateş'in bu açıklamasının ardından Abdullah Öcalan ve FETÖ'yü övdüğü mesajları ortaya çıktı.

Geçtiğimiz günlerde HaberTürk’te yayınlanan HDP’nin tartışıldığı bir yayında hiçbir HDP’lil olmaması eleştirilmişti. HDP’li vekiller HaberTürk’ün bu tutumunu kınamıştı. Habertürk sunucusu Veyis Ateş, HDP'yi PKK ile aralarına mesafe koymadıkları için programlarına davet etmediklerini açıklayarak şunları söyledi: 

Bir iğne elinize batsa canımız yandı diyoruz. Bu insanlar canlarını kurban ediyorlar, canlarını veriyorlar. Bizim için canlarını yok sayıyorlar, şehit oluyorlar. Şimdi orta yerde bu varken bu eylemleri açık seçik kınamayanları, araya mesafe koymayanları evrensel yayın ilkeleri ve kendi yayın çizgimiz itibariyle Habertürk Televizyonu olarak davet etmiyoruz, etmeyeceğiz de

Ancak Veyis Ateş'in geçmişte Twitter hesabından terör örgütü PKK ve elebaşı Abdullah Öcalan ile FETÖ'yü öven paylaşımlarda bulunduğu ortaya çıktı. 

Ateş'in geçmişteki paylaşımları: