HDP'lilere Korona Virüsü Bulaşmıyor mu?

TAKİP ET

Milletvekilliği düşürüldükten sonra 4 Haziran gecesi tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderilen CHP'li Enis Berberoğlu, 5 Haziran akşamı Koronavirüs tedbirleri kapsamında tahliye edilerek ev iznine gönderildi. Gazeteci Murat Yetkin, Enis Berberoğlu'nun tahliye edilip HDP'li isimlerin cezaevinde tutulmasına 'HDP'lilere Korona Virüs' bulaşmıyor mu diye sordu

Milletvekilliği düşürüldükten sonra 4 Haziran gecesi tutuklanarak Maltepe Cezaevi'ne gönderilen CHP'li Enis Berberoğlu, 5 Haziran akşamı Koronavirüs tedbirleri kapsamında tahliye edilerek ev iznine gönderildi. Gazeteci Murat Yetkin, Enis Berberoğlu'nun tahliye edilip HDP'li isimlerin cezaevinde tutulmasına 'HDP'lilere Korona Virüs' bulaşmıyor mu diye sordu.



Yargılandığı davada, ‘siyasi ve askeri casusluk maksadıyla devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri açıklamak' suçlamasıyla 5 yıl 10 ay hapis cezası alan ve Yargıtay tarafından cezası onanan CHP'li Enis Berberoğlu, TBMM Genel Kurulu'nda milletvekilliğinin düşürülmesinin ardından, dün (4 Haziran) akşam saatlerinde Bakırköy’deki evinde gözaltına alınmış, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Maltepe L Tipi Cezaevine gönderilmişti.

ENİS BERBEROĞLU İNFAZ DÜZENLEMESİNDEN YARARLANDI

Eski CHP Milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, CHP'li Berberoğlu'nun İnfaz düzenlemesi nedeniyle ev iznine gönderildiğini açıkladı.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, 4 Haziran'da milletvekillikleri düşürüldükten sonra tutuklanan vekillerden CHP'li Enis Berberoğlu'nun Covid-19 salgını gerekçesiyle ev iznine gönderilip, HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları'nın cezaevinde tutulmasına, "Vicdanların sindirmesi zor" diyerek değerlendirdi.

"SİYASİ DEĞİL VİCDANİ SORUN"

Bir buçuk yıldır bekletilen kararın şimdi gündeme getirilmesinin siyaset kulisinde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın müttefiki MHP lideri Devlet Bahçeli desteğiyle siyaseten daha da sert bir çizgiye kayacağı şeklinde yorumlandığını aktaran Yetkin, "Ancak burada siyasi değil insani ve vicdani bir sorun da bulunuyor" dedi.

"Şimdi ben 'Neden Berberoğlu (o da 31 Temmuz’a dek) ev iznine gönderildi de, Güven ve Farisoğlu gönderilmedi? Onlara virüs bulaşmıyor mu?' diye sorunca sıralanacak gerekçeler belli" diyen Yetkin, "Çünkü onlar terör suçlusu, terör suçlusu olunca (Berberoğlu gibi Maltepe’deki) açık cezaevine değil, (Diyarbakır’daki) kapalı cezaevine kondular, bu yüzden de izin verilmiyor" diye devam etti. 

Yetkin, "Hepsinin de yasada yeri olan bu gerekçeler, bu sorulara insani ve vicdani olarak yanıt veremiyor" ifadesini kullandı.