Hilal Kaplan 'Help Turkey' çağrısını eleştirdi: Avustralya 240 gün yandı da..

TAKİP ET

Türkiye'de 28 Temmuz'da başlayan ve hala daha süren yangınlar için sosyal medyada başlatılan Help Turkey çağrılarına Sabah gazetesi ve TRT Yönetim Kurulu üyesi Hilal Kaplan tepki gösterdi.

Türkiye'nin dört bir yanından yükselen alevlerden oluşan maddi zararın tespit edilebilen boyutu açıklandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kamuoyuna yangınlarla ilgili doğan zararı 543 bina, 784 konut, 114 ahır, 64 iş yeri, 5 kamu binası, bunların ağır, orta ve az hasar tespitleri gerçekleştirildiğini duyurdu.



16 BİNDEN FAZLA KİŞİ EVSİZ KALDI

Soylu ayrıca Muğla'da 28 kırsal mahallede toplam 3 bin 219 haneden 16 bin 603 kişiyi tahliye edildiğini de açıkladı.

6 İLDE SÜREN 11 YANGIN HALA SÖNDÜRÜLEMEDİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, son 6 günde 32 ilde 152 yangının kontrol altına alındığı, 6 ilde 11 yangının ise devam ettiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanlığı, 28 Temmuz- 3 Ağustos arasındaki orman yangınları detay durumunu açıkladı. Buna göre; Antalya'nın Manavgat ve Gündoğmuş ilçelerinde 19 yangından 2'si, Muğla'nın Marmaris, Köyceğiz, Milas, Kavaklıdere ve Yılanlı ilçelerinde 13 yangından 5'i, Isparta'nın Sütçüler ilçesinde 2 yangından 1'i, Denizli'nin Tavas ilçesinde 3 yangından 1'i, Balıkesir'in Savaştepe ilçesinde 6 yangından 1'i, Manisa'nın Akhisar ilçesinde 9 yangından 1'i devam ediyor. Ayrıca, son 6 günde 32 ilde 152 yangın kontrol altına alınırken, 6 ilde toplam 11 yangın devam ediyor.

HİLAL KAPLAN: DÜNYADAN YARDIM DİLENME SIRASINA GİRDİLER

Sabah yazarı Hilal Kaplan, Türkiye'de kontrol altına alınamayan yangınlar için başlatılan "Help Turkey" kampanyasına ilişkin olarak, "Yahu koca Avustralya kıtası 240 gün yandı. Ama bir Avustralyalı da çıkıp 'Avustralya'ya yardım et' diye sosyal medyada duyar kasmadı" dedi.



Hilal Kaplan, "Devletimiz zaten diplomatik teamüller çerçevesinde gelen yardım taleplerini değerlendirirken, kendileri çağrı yaptığı için ülkelerin harekete geçeceğini düşünecek kadar da küçük dağları kendileri yaratmıştı! Tabii Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri menşeli bot hesaplar da bizleri çok düşündüklerinden bu kampanya için fazla mesai yapmayı göze almışlardı.

"YAHU KOCA AVUSTRALYA 240 GÜN YANDI KİMSE DUYAR KASMADI"

Yahu koca Avustralya kıtası 240 gün yandı. Ama bir Avustralyalı da çıkıp "Avustralya'ya yardım et" diye sosyal medyada duyar kasmadı. Beş günde yüzden fazla yangın söndürülmüş; geride söndürülmesi gereken yedi yerde yangın kalmış ama herkesten pek önemli, en duyarlı fenomenlerimiz ve onlardan daha da kıymetli "sanatçı"larımız dünyadan yardım dilenme sırasına girdi. Biz sizi hiç tutmayalım: AB ve ABD'nin de kulağı sizde nasıl olsa..." ifadelerini kullanarak yapılan yardım çağrılarını eleştirdi.

 

hi̇lal kaplan avustralya yangın help turkey hilal kaplan yangın