Hilal Kaplan ödülünü aldı! TRT Yönetim Kuruluna girdi

TAKİP ET

Türkiye'de iktidar medyası denince akla gelen ilk isimlerden biri olan Hilal Kaplan, TRT Yönetim Kurulu üyesi oldu. TRT üst yönetiminde yapılan değişimlerde dikkat çeken isim olarak gündeme gelen Hilal Kaplan kimdir?

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu'nda üst düzey atamalar yapıldı. TRT'de görev süresi dolan İbrahim Eren'in yerine Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı getirildi. 

TRT'DE KARAR ALAN İLE KARARI UYGULAYAN FARKLI KİŞİLER OLACAK

TRT'nin icra ve karar alma organları da birbirinden ayrıldı. TRT Yönetim Kurulu Başkanlığına  Prof. Dr. Ahmet Albayrak getirildi. Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı kurumda "icra" makamını doldururken  Prof. Dr. Ahmet Albayrak "karar" alma yetkisini ifa edecek.



Bu arada yönetim kurulu üyeliğine de Sabah ve Daily Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan getirildi. Hilal Kaplan'ın daha önce ailesi hakkında malvarlığı konusunda bazı iddialar dile getirilmiş Hilal Kaplan, iktidar döneminde gelirinde dikkat çeken bir artış olmadığını söylemişti.

"Pelikan çetesinin başında"

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun seçim kampanyalarının eski danışmanı Atılgan Bayar, Hilal Kaplan'ın Temmuz 2013'te Fethullah Gülen'i öven bir tweetini paylaşarak, şu ağır ifadeleri kullanmıştı: “Süheyb Öğüt, Davutoğlu'na alçakça saldıran, Serhat Albayrak tarafından korunan FETÖ'cü Armoni'nin kurucusunun oğludur. Eşi Hilal Kaplan, (o da Sabah yazarıdır) ve Feto'ya şiir yazmıştır... Ve Pelikan!.. Darbe süreci; Pelikan'ın Davutoğlu'na saldırısı ile başlamıştır!” Davutoğlu'nun istifası öncesinde ortaya çıkan Pelikan dosyasının Öğüt tarafından yazıldığı iddia edilmişti.

** Kaplan'ın, 5 Mayıs 2010'da Taraf gazetesindeki köşesinde "Böyleyken Böyle" başlığıyla kaleme aldığı yazısında Gülen'e atıfta bulunduğu belirtilen şiiri hatırlatan Bayar, "Demek Taraf'tan maaş alanların, Fethullah'a şiir yazanların bize FETÖ ile mücadele öğreteceği bir devir görecekmişiz" diye yazdı.

***

‘Türk bayrağının adı değiştirilsin’

Hilal Kaplan için turnosol kağıdı ise Çözüm Süreci oldu. Kaplan, Türkiye’de çıkışını Çözüm Süreci boyunca takındığı barış yanlısı tutumuyla sağlamıştı. Taraf ve Yenişafak’taki yazılarının tamamında TSK operasyonlarına karşı, Kürt sorununun ancak müzakerelerle çözülebileceğini savundu ve ‘Akil İnsan’ olarak seçildi. Kaplan ‘Türk bayrağının adı değiştirilsin’ şeklinde mesajlar bile yayınlamıştı. 




4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin Türkiye Radyo-Televizyon Kurumunun (TRT) “Yönetim Kurulu” başlıklı 536. maddesinde yapılan düzenlemeyle, TRT’nin yönetim yapısında değişikliğe gidildi. Değişikliğe ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazetede yayımlandı.

Yeni düzenlemeyle, önceki yönetmelikte “Genel Müdür, Yönetim Kurulunun başkanıdır” ibaresiyle aynı isim tarafından yürütüleceği belirtilen TRT Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TRT Genel Müdürlüğü fonksiyonları ayrıldı. Böylece Yönetim Kurulu Başkanlığı “karar organı”, Genel Müdürlük ise “icra organı” olarak faaliyet yürütecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından TRT Genel Müdürlüğü ile Yönetim Kurulu Başkanlığı ve üyeliklerine atamalar da yapıldı. Buna göre, Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı TRT Genel Müdürü, Prof. Dr. Ahmet Albayrak da TRT Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapacak.
Değişiklikle ayrıca TRT Yönetim Kurulu üye sayısı 7’den 9’a çıkarıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan TRT’nin yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

* Prof. Dr. Ahmet Albayrak,

* Prof. Dr. Mehmet Zahid Sobacı,

* Atakan Yılmaz,

* Hilal Kaplan Öğüt,

* Meryem İlayda Atlas Çetin,

* Mücahid Eker, Doç. Dr. Oğuz Göksu,

* Doç. Dr. Oğuzhan Bilgin,

* Doç. Dr. Veysel Kurt.”

hilal kaplan hilal kaplan trt hilal kaplan kimdir